Elazığ'ı Bekleyen Büyük Tehlike!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yedisu fayının üreteceği depremin Elazığ ve çevre illeri büyük ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Elazığ'ı Bekleyen Büyük Tehlike!

Elazığ’ı da tedirgin eden bu fay için deprem araştırmacıları bazı incelemeler yaptı. Olası bir Yedisu depreminde Elazığ’ın hissedeceği deprem şiddeti bildirilmiş ve şehre yine uyarı yapılmıştı. Buna göre Yedisu fayında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğinde Elazığ’ın 6.5 şiddetinde etkilenmesi bekleniyor.

Elazığ'ı Bekleyen Büyük Tehlike!

Elazığ’da hali hazırda bulunan, yıkılmayı bekleyen yüzlerce bina varken şehir gündeminin sık sık değişmesi, metruk binalarda madde bağımlılarının zaman geçirerek vatandaşları tedirgin etmesi yıkım sorunlarının boyutunu her geçen gün değiştiriyor.

Elazığ'ı Bekleyen Büyük Tehlike!

Olası bir Yedisu depreminde Elazığ’da aylardır yıkılmayı bekleyen hasarlı binaların yıkılarak hem çevreye hem vatandaşlara zarar vermesi bekleniyor. Deprem ve Jeoloji uzmanlarının bölgeyi defalarca kez uyarmasına rağmen yıkım çalışmalarının yavaş ve denetimsiz bir şekilde ilerlemesi şehirde tepkilere yol açıyor.

Elazığ'ı Bekleyen Büyük Tehlike!

Elazığlı vatandaşlar artık asbest dolu kent görmek, her gün hastalık ve ölüm tehlikesiyle yaşamak istemezken, deprem ihtimali olan şu günlerde Yedisu fayının çevre illere saçtığı tehlikenin görmezden gelinmesinden şikayetçi.