5'e Tamamlayamadık!

Bugünkü Hakimiyet'in manşetinde de dile getirildiği gibi Ak Parti 2023 seçimlerine çok farklı bir anlam yüklüyor ve tüm planlarını 'kazanmak' üzerine kuruyor ve kurguluyor.

5'e Tamamlayamadık!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu gerçeği çok iyi gördüğü için görüştüğü AK Parti İl Başkanlarından, milletvekili adaylığı için teklif götürülebilecek çapa sahip olan isimler önermesini istiyor.

Erdoğan, tanınmış, bilinen, yıpranan ve eskiyen yüzler yerine şu an için siyaset içinde olmayan, nitelikli, halkın sevdiği, bulunduğu yerde kendisine sempatiyle bakılan, yaptığı işte kendisini pozitif şekilde ayrıştırmış, yıpranmamış, mümkün oldukça genç isimlerden bir liste oluşturma niyetinde.

Bu niyetini ne kadar hayata geçirilebilir bilmiyoruz ama bir an bu görevin bizzat bize verildiğini düşündük ve aldık tükenmez kalemi elimize başladık Erdoğan’ın tarifine uyan isimleri peş peşe yazmaya…

Bir, iki, üç,…. üç buçuk,… dört derken beşinci ismi bulamadık ve yazamadık listeye. Nasıl yani? Şu koskoca memlekette Erdoğan’ın aradığı vasıflarda beş kişi bile yok mu?  Yok mu var mı bilemiyoruz ama gerçekten Erdoğan’ın bu samimi beklentisine  karşılık gelebilecek beşinci ismi aynı samimiyet iklimine girerek bulmakta ciddi anlamda zorlandık ve hatta pes ettik.

İlk dörde yazdığımız isimlerden belki ikisi tüm şehir tarafından da kabul görür ama üç ve dördüncü sıraya yazdığımız isimler çok bilinmeyen, tanınmayan ve fakat milletvekilliği görevini belki ilk ikisinden  daha iyi yapacak  isimler.

Hak-hukuk bilen, haram-helal gözeten, bugüne kadarki yaşantı ve ilişkilerinde ifrat ve tefritten kaçarak itidalde kalmış, verilen görevleri en iyi şekilde ve şaibesiz tamamlamış, yapmacık değil, samimi bir duruş ve yapıya sahip, kin ve nefret bilmeyen dahası bunun taşınması ağır bir yük olduğunu idrak etme olgunluğuna ulaşmış, gündemine aldığı ve şehrin hakkı olduğu bir meseleyi sonuna kadar savunup onu şehre kazandırma cesaret ve dirayetiyle donanmış bu isimlerin kimler olduğunu sormayın bize lütfen. 

Siz bize ilk dördü soracağınıza asıl beşinci ismi bulun. Zira biz hala arıyoruz. Her arayan bulamaz belki ama bulanlar hep arayanlardır. Hadi birlikte arayalım ve yorumlara yazalım isimleri.