Cumhur Büyüyor mu?

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhur ve Millet ittifaklarında büyüme gayretleri de devam ediyor. Merhum Haydar Baş'ın oğlu Hüseyin Baş'ın Genel Başkanı olduğu BTP millet ittifakının 7. Partisi olma isteğini dile getirmiş ancak bu talep masada çok rağbet görmemişti.

Cumhur Büyüyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur ittifakında da genişleme çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ile görüşmüş, görüşme sonrası açıklama yapan Yapıcıoğlu, partisinin ittifakta yer alıp almayacağı sorusuna, "Görüşmelerimiz sürecek. Netleşince, bir karar aşamasına gelince bunu paylaşacağız. Gizli saklı iş yapmayacağız" yanıtını vermişti.

Cumhur İttifakına katılıp katılmayacağı yönünde değişik yorumların yapıldığı bir diğer parti ise Fatih Erbakan’ın Genel Başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi.

Yapılan son anketlerde oyu yüzde 8’lere kadar çıkan ve bu oranla Ak Parti, CHP, İyi Parti, HDP ve MHP’den sonra ülkenin 6. Büyük partisi olan YRP’ye başta Ak Parti olmak üzere birçok partiden seçmen oy veriyor.

YRP’nin cumhur ittifakına katılması, her iki partinin de gündeminde. Ancak YRP tabanından bu ittifaka girilip girilmemesi konusunda bir tereddüt var.

Tabanın bir kesimi, bu seçimlerde iki ittifaka da mesafeli  davranıp onların yanlışının bir parçası olmama adına seçimlere tek başına girilmesi görüşünü savunurken, bir kesim de 2023 seçimlerinin kritik bir eşik olduğunu, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunların önüne geçmek ve Ak Parti içindeki yanlışlara fren ve engel olmak amacıyla ittifaka girilmesinden yana.

Görünen o ki cumhur ittifakı seçimlere hem HÜDA-PAR hem de YRP’yi bünyesine katarak girecek.