2023'de Böyle Olsun

Son iki rakamında geçen 23 sayısının ülkemiz için olduğu gibi ilimiz için de ayrı bir anlam ve önemi var 2023 yılının.

2023'de Böyle Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girilmesi ve adına Türkiye Yüzyılı denmesi yanında, ilimiz plakasını temsil eden 23 sayısının büyüsü, tılsımı, uğuru ve hikmetine inanarak 2023’ün iyi geçmesini diliyoruz.

Hatta biz;  bu yılın, yılın ilk günü olan 1 Ocak gibi olmasına bile razıyız. Yılın ilk gününü;  kasvetli, sisli, puslu ve soğuk bir hava ile karşılayan bizler, saatler 13’ü gösterdiğinde pırıl pırıl bir güneş ve yazdan kalma bir sıcaklıkla sürdürdük ve böylece noktaladık.

Başlangıcı iyi olmasa da yarısından sonu iyi, güzel, aydınlık ve ferahtı. 

Bizler, 2023’ün böyle olmasına razıyız. Biliyoruz ciddi ekonomik sorunları, hayata pahalılığı ve bunun getirdiği zorlukları yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bunlar öyle derin izler ve etkiler bırakan sorunlar ki dünden bugüne çözülme imkânı ve şansı da yok.

Her şeye rağmen, nasıl yılın ilk gününün yarısı sıkıntılı ve karamsar geçmiş, ardından bir güneş doğmuş ve kalpleri ısıtmışsa 2023 yılının yarısına kadar sorunlarla boğuşmaya razıyız. Yeter ki yarısından sonra kara bulutlar dağılsın, sisli ve puslu havalar yerini aydınlığa ve rahatlığa bıraksın.

2023 yılı, aynen ilk günü gibi başlasın ve bitsin. Buna razıyız ve bundan da umutluyuz.