Keşke Vekiller Gündeme Getirseydi

Hakimiyet olarak farklı bir gazetecilik anlayışımız olduğunu, yanlış nereden ve kimden gelirse gelsin karşısında durduğumuzu ve bedeli ne olursa olsun Hakk'ın ve doğruların yanında ve hep savunucusu olduğumuzu tüm okurlarımız bilir.

Keşke Vekiller Gündeme Getirseydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haksızlık karşısında susmanın dilsiz şeytan olduğu kutlu nefesinden beslenen bir yayın ilkesiyle bundan 15 gün önce 15 Aralık 2022 tarihinde “Camiler Ticarethane mi?” manşetiyle, halkın ibadethanesi olan camilerin doğalgaz faturalandırılmasının 'mesken' yerine daha pahalı olan 'ticarethane' tarifesinden yapılmasını gündeme getirmiş ve bu yanlışlığın  giderilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Birçok cami dernekleri adına Çaydaçıra Mahallesi Aziziye Cami Dernek Başkanı Tevfik Sadak’ın görüşlerini de alarak sorunun çözümü için siyaset kurumuna çağrı yapmıştık.

Bu yayınımızın üzerinden 15 gün geçmeden yılbaşı akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve ibadethanelerde kullanılan doğalgaza yüzde 42,73 indirim yapma kararı aldıklarını açıkladı. Hem de  1 Ocak 2023 itibarıyla uygulanmak üzere…

Geç de olsa bu yanlıştan dönüldü ve camilere ticarethane gözüyle bakılması uygulamasından vazgeçildi.

Keşke bu sorun, basın-yayın yoluyla değil de bizzat milletvekillerinin talebi ile çözülebilseydi. Her gün onlarca taziye evlerine giden ve burada cemaatin bu ve benzer sorunlarını dinleyen hiçbir milletvekili, bunu mecliste dile getirmedi. Meclisi de geçtik bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletme cesaretini gösteremedi.

Ak Partideki en önemli problem de bu ne yazık ki. Vatandaşın içine giriliyor, onlarla çok güzel diyaloglar kuruluyor, problemler dinleniyor  fakat çözümü için bırakın cumhurbaşkanını, ilgili bakana bile iletilme gayreti gösterilmiyor. 

Alınan notlar, eğer kaybedilmemişse de bir hafta sonra cepler boşaltılırken çöpe atılıyor. Bazı danışmanlar bile haftalık cep temizliği yaptığı için problemlerin hükmü ve gündemi işgali de ancak bir hafta sürüyor. Tabi böyle olunca da milletvekili listesinin görüşülüp karara bağlandığı Genel Merkezde masadaki ömrü de 3 dakika oluyor Elazığ’ın.