2. Turu Hesap Edememiş…

Elazığ'ın açık hava reklam platformlarının yoğun olduğu cadde ve bulvarlarından geçiyorum. Tüm alanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un 'Teşekkürler Elazığ' afişleri ile ticari firmalarımıza ait reklamlarıyla dolu.

2. Turu Hesap Edememiş…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na tek bir tek billboard bile yok. Sadece Zübeyde Hanım Caddesindeki birkaç direkte “Önce Türkiye” sloganlı Kılıçdaroğlu reklamı gördük. Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs öncesi terör örgütlerini yüreklendiren söylemlerinin ardından 14 Mayıs sonrası “Önce Türkiye” sloganı kendisinde oldukça enteresan dursa da belli ki medya ekibi böyle bir tavsiyede bulunmuş..

Güzergâhtan geçip çalışma ofisime geldiğimde bilgisayarımda sürekli açık bulunan Habertürk’te, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşuyor ve şöyle diyordu: “Biz tüm program ve  çalışmalarımızı ilk turda kazanacağımız tezi üzerinde oluşturduk. Ve hepimiz ilk turda kazanıyoruz rahatlığı ile seçmenimizi ikinci tura hazırlama gayreti bile göstermedik. Ama sonuç beklediğimiz gibi olmadı.”

Kaftancıoğlu’nun da itiraf ettiği gibi Kılıçdaroğlu’nun seçimleri ilk turda kazanacağı düşüncesi, reklam kampanyasını yürüten medya ajansın da kabullendiği bir görüş olmuş olacak ki 14 Mayıs sonrası hiçbir şehirde açık hava reklam planlaması yapmamış ve alan kiralama gibi bir derdi olmamış.

Anlaşılan Kılıçdaroğlu gibi tüm ekibi ve çalıştığı reklam ajansı dahi seçimlerin ilk turunda sonuca ulaşacaklarını hatta açık ara kazanacaklarını hesap etmişler ki ikinci tur gibi bir hazırlıkları olmamış.

Yanlış hesap sandıktan dönünce şimdi de kendilerini ifade edecekleri reklam alanları bulmakta zorluk çekiyorlar. 

CHP milletvekili Gürsel Erol’un kendisi için rezerv ettiği alan ve sürenin bir kısmından fedakârlık gösterip Kılıçdaroğlu afişlerine tahsis etmezse, Kılıçdaroğlu seçimlere Elazığ’da afişsiz ve tanıtımsız girecek.

Hesap uzmanı Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı bu problem,  seçimleri ilk turda kazanacağına dair özgüven midir yoksa ikinci turu görememe  öngörüsüzlüğümüdür takdir okurlarımızın.