Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın mega projeleri arasında yer alan bir hizmet daha hayata geçti. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ile şehir merkezi nefes alırken yer altına inşa edilen 224 araç kapasiteli otopark ile merkezdeki park sorunu büyük oranda giderildi. Tarihi Kapalı Çarşı'yı da meydanla bütünleştirerek ferahlık kazandıran proje, vatandaşlar ve esnaflardan tam not aldı.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber:  Hasret ATA   -   Tamer ÖREN  Feyza Nur DİKİCİ 

Seçildiği günden bugüne kadar pandemi, ekonomik problemler ve doğal afetlerle baş başa kalmasına rağmen birçok mega projeyle hem şehrin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üreten hem de gelecek yıllarda ortaya çıkabilecek problemlerin önünü kesen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bir projesi daha hayata geçti.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

ŞEHİR MERKEZİ KİMLİK KAZANDI

Şehir kimliğine değer kazandıracak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesi inşa çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edildi. Alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalı Çarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeniden düzenlenerek 11 bin metrekarelik bir meydan daha şehir merkezine kazandırılmış oldu.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

MODERN ŞEHİR MERKEZİ

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin merkezinin yeniden şekillendirildiği ve modern bir şehir merkezi görünümüne katkı sağlayan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ziyaretçileri bir sürpriz de karşılıyor. Meydanda yer alan kuru havuz etrafına "Konuşan Banklar" yerleştirildi. Vatandaşlar dinlenirken banklarda kurulan elektronik sistem aracılığıyla edebiyatımızın güçlü isimlerinden Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmed Ziya Gökalp, Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil’in en güzel şiirlerini ve biyografilerini dinleyebilecekler.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

DÜŞÜK ÜCRET, MODERN HİZMET

Şehrimizin en yoğun alanlarından olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Cumhuriyet meydanına inşa edilen otoparklar hem maddi yönden hem de manevi yönden vatandaşlarımızı rahatlattı. İnşa edilen, yeni kapalı otopark alanı toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edildi. Alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalı Çarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeniden düzenlenerek 11 bin metrekarelik bir meydan çalışması yapıldı. Yapılan otoparkların ücretlendirmesi ise şu şekilde sıralanmakta:

 3 saate kadar 8 TL

 6 saate kadar 12 TL

 24 saat boyunca 20 TL

1 aylık abonelik ücreti ise 300 TL olarak belirlendi.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “KRONİK SORUNLARA KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

Projeyle ilgili Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, atılan her adımda şehrin geleceğinin de planladığını vurgulayarak: “Şehrimizin bugününü ve geleceğini şekillendirmek, insanımızın yaşam kalitesine değer kazandırmak hedefi doğrultusunda oluşturduğumuz 11 ana başlıkta 100 Projemizden birini daha tamamlayarak hizmete sunduk.  Attığımız her adımda şehrimizin sadece bugününü değil gelecek on yıllarını da planlıyoruz. Kronikleşmiş sorunlarımızın temeline inerek köklü çözümler üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

 “ŞEHİR MERKEZİNE YEPYENİ BİR KİMLİK KAZANDIRDIK”

Son dönemde yapılan çalışmalarla şehir merkezinin nefes aldığını ve yepyeni bir kimlik kazandığını belirten Başkan Şerifoğulları, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Şehrimizin önemli ihtiyaçları arasında gördüğümüz ve şehir kimliği açısından büyük önem taşıyan kent meydanlarımızdan Cumhuriyet Meydanı ve Yeraltı Otopark Projemizin ardından şehrin en merkezi noktasında şehre nefes aldıran ikinci meydan projemiz olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkını da kısa süre önce hizmete sunduk.  Yine 11 Ana Başlıkta 100 Projemiz arasında hayata geçirdiğimiz ‘Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor’ projemiz kapsamında Kapalı Çarşı’da restorasyon çalışması gerçekleştirmiş, tarihi Bakırcılar Çarşımız ile Saray Cami Meydanı ve çevresinde sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi çalışması gerçekleştirerek, alana yepyeni bir kimlik kazandırmıştık. ‘Ticaret Doğduğu Sokaklara Geri Dönüyor’ projemizle bütünlük oluşturan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın da tamamlanmasıyla şehrimizin kalbinin attığı bu alan yepyeni bir kimlik kazanmış oldu.”

“HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Başkan Şahin Şerifoğulları, projenin Elazığ’a hayırlı olması temennisinde bulunarak açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Projemiz kapsamında inşa ettiğimiz iki katlı, 224 araç kapasiteli yer altı otoparkımız da şehrin otopark ihtiyacının giderilmesinde önemli rol oynayacaktır. Şehrin en çok ihtiyaç duyulan alanına kazandırdığımız modern ve aynı zamanda oldukça ekonomik olan yeraltı otoparkımız vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracaktır. Hemşehrilerimize şehrin merkezinde araçlarını rahatlıkla ve elbette güvenle park edebilecekleri bir alan kazandırmış olduk. Bir kez daha 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkının şehrimize ve hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyor, doğru ve vatandaş odaklı haber anlayışıyla çalışmalarımıza gösterdiği yakın ilgiden dolayı Hakimiyet Gazetesi’ne de teşekkür ediyorum.”

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Hayata geçirilen projeye sadece Elazığlılar değil deprem sonrası çevre şehirlerden gelen vatandaşlar, tatilini memleketinde geçirmek isteyip Elazığ’a gelen gurbetçi hemşehrilerimiz ve Elazığ’ı ilk defa ziyaret eden turistler de  projeye tam not verirken özellikle çok ekonomik bir şekilde park sorunundan kurtulduklarını belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler. 

İşte vatandaşların proje hakkında Hakimiyet muhabirlerine yaptığı değerlendirmeler:

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

 “BEN İLK DEFA GELMİŞ OLMAMA RAĞMEN ÇOK MEMNUN KALDIM”

Ankara’dan misafir olarak şehrimize gelen İlhami Erdoğan: “Otoparkımız tertemiz. Aranan her şey burada mevcut. Ücret olarak da çok uygun buluyorum. İnsanlar milyonlar verip araç sahibi oluyor ama şehir merkezinde otopark bulamayınca çevresel problemlerden araçlarında hasarlar oluşabiliyor. Ama baktığımızda burada hem güvenli hem de temiz olması çok büyük bir ayrıcalık. Ben ilk defa gelmiş olmama rağmen çok memnun kaldım” dedi.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

“VATANDAŞIN İHTİYACINI KARŞILAYAN BİR HİZMET OLDU”

Elazığ’da uzun süredir yaşayan Osman AKTİMUR: “Elazığ’ın böyle bir çalışmaya kesinlikle ihtiyacı vardı hele ki bir de belediye tarafından işletilmesi kişiye güven veriyor. Özel otoparklarda bu fiyata park yeri bulmak neredeyse imkansız. Yapılan otoparklar vatandaşların sorun yaşadığı bir problemi ortadan kaldırdı ve vatandaşın ihtiyacını karşılayan bir hizmet oldu” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Merkeze Kimlik Kazandıran Proje

“MERKEZİ BİR YERDE OLMASI HERKESİN İŞİNİ ÇOK KOLAYLAŞTIRDI”

Gizem TURGUT ÖZKAYNAK: “Otoparkın merkezi bir yerde olması herkesin işini çok kolaylaştırdı. Çarşı merkezinin kalabalığı ve trafik yoğunluğu nedeniyle park yeri bulmakta zorlanıyorduk. Bu otoparklar sayesinde hem güven içinde hem de kolaylıkla yer bulabiliyoruz. Belediyemize bu hizmetinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

“BELEDİYEMİZE VE ŞAHİN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Karakoçan ilçemizde yaşayan Taha GÜNGÖR ve eşi ev ihtiyaçlarını gidermek için şehir merkezine gelmişler ve ilk kez kapalı otoparkı kullanmışlar. GÜNGÖR, projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Çok güzel, ferah ve temiz. Rahatlıkla araçlarımızı park edebiliyoruz. Biz ilk defa kullanıyoruz ve memnun kaldık. Aracımızı otoparka çok kısa bir sürede park edip asansör yardımıyla direkt şehir merkezine çıktık. Modern ve kullananlara iyi hissettiren bir proje olmuş. Belediyemize ve Şahin Şerifoğulları’na çok teşekkür ederiz.”

“BİZ ESNAFLAR OLARAK OTOPARK HİZMETİNİ ÇOK SEVDİK”

Çarşı esnaflarından olan Ahmet amcamız ise görüşlerini şu sözlerle aktardı: “Biz esnaflar olarak otopark hizmetini çok sevdik ve çok memnun kaldık. İş yerlerimize yakın. Çarşıya gelen vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağladı. Hepimiz için çok faydalı oldu. Yapılan hizmetler ortada. Şahin Şerifoğulları başkanımıza çok teşekkür ederiz.”