İlhami BULUT

 'Kopuk'

İlhami BULUT

 

 

                Kopuk; şu anda elimizde bulunan; ElazığlıYazarımız Necati KANTER’in kaleminden çıkan; hikaye kitabının adı.

               Bu öykü kitabı; Şubat 2024 tarihli olup; muhtelif hikayelerin cem edilmiş versiyonu;

               Şehrimizin en gözde hikaye yazarlarından olan Necati KANTER Hoca’mız;

 

Bizim şehrin Divaneleri (Biyografik Öykü)

İsmigül (Öykü)

Bürde ( Bir Hırka- i Saadet Romanı)

Kopuk (Öykü)

 

              İsimli eserlerin müellifi; Kesit Yayınlarından çıkan ‘Kopuk’ muhtelif 13 hikayeden mürekkep 128 sayfa hacminde; bir öykü kitabı;

              Finliler; kütüphaneler demokrasi kalesidir der. Bu söz çok şey anlatmıyor değil; elbet fiziki binadan bahsediyor değiller, kitap vurgusu.

              Bu yazarımızın kendi köşesinde sessiz sedasız verdiği eserler hatırlı düzeyde okuyucu kitlesi oluşturmaktadır. Topluma bir kitap kazandırmanın önemini müdrikiz.

             Yazarımız Necati KANTER;

            ‘İslami Türk Edebiyatı’ uzmanı olarak yaptığı muhtelif görevlerden; 2007 yılında emekliye ayrılan yazarımız. Okuyup, yazmayı bizlere sevdiren bir isim olmuştur.

           Yazar KANTER;

           28 Şubat 1996 yılında düzenlenen “Elazığ Çayda Çıra Bilim Kültür sanat şenliği”nde Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla “Elazığ Şehir Tiyatrosu” tarafından sahnelenen “BİR GÖNÜL SULTANI” isimli oyunu yılın sanat ödülünü alır.

             “Kültür dünyası” dergisinin 1999 yılında düzenlediği öykü yarışmasında da “Hüzün Yağdı Dağlara” isimli öyküsü jüri özel ödülüne layık görülür.

              Türkiye Edebiyat Vakfı Eminönü Belediye Başkanlığı ve Eminönü’ne Hizmet Vakfı” tarafından düzenlenen 1999 Yılı Ömer Seyfettin Hikâye Yarışmasında “BEYAZ GÖMLEK” adlı hikâyesi Seçici Kurulu’nun takdirine layık görülenler listesinde yer alır.

           ‘Kopuk’ isimli kitapta toplanan hikayeler; sakin bir iklimde, insanın ruh haline refakat etmekte zorluk çekmeyen, genetik bir adreste mülaki olabileceğimiz kişilerin cirit attığı bir çalışma olmuş.

            Yer yer ninni ve ağıt içerikli; şiirimsi anlatımlar.

            Yazarımız; bu eserinin sonuna aldığı; Şair isimli hikayede, ‘Bürde’ isimli eserinde hayatını roman olarak işleyen; Peygamberimizin hırka ikramına mazhar olan; Şair Ka’b b.Züheyr üzerine kurgulamış. Anlatmış.

          Bu hikayeyi müteakip; Bürde isimli eseri okumak çok şık olur diye düşünüyorum, Zira; hikayede adı geçen Şair Peygamberimizin huzuruna çıkmadan, hikaye sonlanmaktadır.

            Bir solukta okunacak bir çalışma olmuş;

            Bu kitabı okumak; bir insanın kendisine yapacağı iyiliklerden biri olur. Düşüncesiyle;

            Yazarımızın daha nice eserlerde imzasını görmeyi temenni ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları