Cemil TURGUT

SEÇMEN CUMHURBAŞKANINA NE DEDİ

Cemil TURGUT

            Çok şükür kazasız belasız 24 Haziran seçimlerini geride bıraktık.  Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapıldığı için bu seçimlerin diğer seçimlerden farklı bir tarafı vardı. Türkiye’de ilk defa  Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi birlikte yapıldı.

Bu seçimin ilkleri oldukça fazla gibi. Bunu başka bir yazımıza bırakarak bu seçimde seçmenin ne dediğine bakalım.

Bu seçimde seçmen bize göre şunları dedi:

Seçmen birinci parti olan Ak Partiyi deyim yerindeyse bıçak sırtında bıraktı ve vekil sayısını genel yasaları onay sayısı olan üç yüz bir rakamının altında bırakarak diğer partilerle uzlaşarak yasaların çıkarılmasını önerdi.

Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “bu son şansın ülkeyi neredeyse çeyrek yüzyıl yönetmiş olacaksın. Artık  bundan sonra daha dikkatli ve seçici olmalısın, ehliyet ve liyakata önem vermelisin.  Kadroları  gerçek dava adamlarına, memleketini milletini seven insanlara teslim etmelisin, daha adil olmalısın, daha paylaşımcı olmalısın, milli gelirden herkesin eşit oranda pay almasını sağlamalısın” dedi.

Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ”Beşeri sistemlerde milletten başka bir güç yoktur. Millet isterse eğer kendisine karşı kurulan oyunları bir çırpıda yerle bir eder. Bu bağlamda mille;“biz dayatmalara, entrikalara, küresel oyunlara boyun eğmeyiz. Biz ancak ve ancak kendi irademizle yolumuzu, yönümüzü tayin ederiz” dedi

Seçmen Cumhurbaşkanın Erdoğan’a “milletvekillerinin belirlenmesinde çok ciddi hatalar yaptın, buna rağmen ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünerek maslahat gereği bu defa da oyumuzu sana veriyoruz. Fakat bize dayattığın vekillerin burunlarından fitil fitil getireceğiz. Her gördüğümüzde vekile ülkemize ve ilimize ne katkı sağladığının hesabını soracağız” dedi.

Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “ Fetö ile bazı bakan ve vekiller hariç gerçek bir mücadele yapılmadı, Cumhurbaşkanı bu mücadelede yalnız kaldı. Fetö  ile yürekten mücadele eden birkaç milletvekili liste dışında kaldı, hatta eşinin Fetöden dolayı karakola her hafta imza verdiği iddia edilenler listelere konuldu, özellikle Fetö konusunda üniversitelere şu ana kadar ciddi el atılmadı. Bütün  bunları cumhurbaşkanı olarak dikkate al ve şoför, memur, odacı gibi hasbel kader yolu Fetö ile kesişmiş olanlara değil, işin merkezinde olanlara yönel. Özellikle  Nureddin Veren’in dikkate sunduğu YÖK ve rektörler tarafından korunan Fetöcü akademisyen olduğu iddiasını  dikkate al”  dedi.

Seçmen Cumhurbaşkanına “terörle mücadeleye devam et. Varsın küresel güçler ellerinden geleni yapsınlar. Biz bu konuda her zaman arkanda durmaya devam edeceğiz, bu ülkeyi kanımız, canımız pahasına korumaya ant içmişiz bu konuda rahat ol. Bunu  15 Temmuz hain darbe girişiminde arkanda durarak gösterdik. İç ve dış vesayetlere kulak asma” dedi.

Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Milletin parasını doğru kaynak olarak kullanmaları  konusunda belediyeleri uyar, yolsuzluk yapan Ak partili belediye de olsa gözünün yaşına bakma. Şehirlerin mimari yapılarının bozulmasına fırsat vermemeleri ve imarın adil planlanması  konusunda belediyelere gerekli talimatları ver” dedi.

Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “ cemaat, tarikat, meşrep, ideoloji gibi oluşumlara eşit mesafede dur. Özellikle üniversiteleri, kurum ve kuruluşları onlara teslim etme. Devletin imkanlarıyla “Ağalık” yapmalarına müsaade etme. Eleman alımını onların insafına bırakma” dedi.

Seçmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kalıcı ve mümkünse her kesimin, değilse çoğunluğun ittifak edeceği, uzun yıllar değiştirilmesine ihtiyaç duyulmayan bir anayasa meclisten çıkar.  Bu anayasanın her kesimin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olmasına özen göster” dedi

            Aslında seçmen çok şey dedi. Fakat bunların tamamını bu köşeye sıkıştırmak  mümkün değil. Önümüzdeki haftalarda ara ara bunları değerlendirmeye devam edeceğiz.  

24 haziranda yapılan seçimlerin ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle..

 

 

Yazarın Diğer Yazıları