Kamuda Tasarruf Olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da özellikle dikkat çektiği kamuda tasarruf tedbirleri konusunda köklü adımlar atılıyor. İlk etapta kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç fazlası olarak belirlediği toplam 1.000 araç iki parti halinde hızla satılacak. Bununla beraber zorunlu olmayan tüm servisler kaldırılacak, bunun yerine çalışanlara ulaşım kartı verilecek.

Kamuda Tasarruf Olacak mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamudaki araç kiralamalarına da aşamalı şekilde son verilecek. Sözleşmesi bitenlerin yerine yeni kiralama yapılmaması planlanıyor. Böylece de araç sayısında bir azalma gündeme gelecek. Kamuda zorunlu olmayan tüm servisler iptal edilecek. 

Hükümetin açıkladığı bu tasarruf tedbirlerinin  hayata geçeceğine  inanan biri var mı bilmiyoruz ama bunların yüzde 5’in bile gerçekleşmeyeceğine inanıyoruz. Zira bürokratların konfor alanına dokunan her bir kanun ve yönetmelik asla yürürlüğe girmez ve hayat bulmaz. Bürokratlar kendinin lüks yaşamına oluşuz etki edecek yönetmenlikleri kendi lehlerine o kadar güzel yorumlar ve uygularlar ki eskisinden daha rahat ve konforlu bir yaşam  sürerler.

Geriye ise Cumhurbaşkanının açıklamaları ve ilgili bakanlıkların resmi yazılarının tozlu raf ve arşivlere kaldırılması kalır. Bu konuda çok karamsar değil tam tersi çok realist olduğumuza birkaç ay sonra siz okurlarımız da şahit olacaksınız. Kamuda birkaç miadı dolmuş eski araç satılacak ancak yerine yepyeni lüks araçlar bir bahane uydurularak kiralandığı haberlerini birlikte okuyacağız.