YALITIMA DEV YATIRIM

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM'IN ELAZIĞ'I YATIRIM ÜSSÜ YAPMA GAYRETLERİ SONUÇ VERİYOR. ÜLKENİN EN ÖNEMLİ YALITIM TESİSİ ELAZIĞ'DA AÇILIYOR

YALITIMA DEV YATIRIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

          İlimizde uzun süreden beri mermer ve sentetik çuval sektöründe faaliyet gösteren ve birçok başarılara imza atan Akdağ Madencilik, yeni bir sektöre daha girme kararı aldı.

Son yıllarda inşaat ve yapı sektörünün önemli bir yapı malzemesi olan ve birçoğu il dışından gelen yalıtım malzemesi artık Elazığ’da üretilecek.

Elazığ’ı bölgenin ‘Yalıtım Üssü’ haline getirecek 'Taş Yünü Entegre Üretim Tesisi’nin tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

BÖLGEDE BİR İLK

2020 yılı ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanan 90 bin metre kare arazi üzerinde 25 bin metre kare kapalı alan içerisinde inşa edilecek tesisin birçok yönden bölgede ilk ve tek olma özelliği bünyesinde barındıracak özelliklere sahip olacak.

 HAMMADDE ELAZIĞ’DAN

Yalıtım sektöründe yüzde yüz doğal ve Elazığ’ın ham maddesini kullanarak Türkiye’nin yüzde 25’ine hitap edecek bir tesis, modern teknolojiyi de en üst seviyede kullanan işletme olacak.

 

VALİ KALDIRIM: 200 KİŞİYE İSTİHDAM

Yapılacak tesislerle yalıtım sektöründe artık öncü olacaklarını hem akıllı bina hem de sıfır atık çevreyi kirletmeden güzel bir yatırım yapılacağını ifade eden Elazığ Valisi Çetin Oktay kaldırım, fabrikada 200 kişinin istihdam edilmesinin de önemli bir kazanım olacağını ifade etti.

AR-GE’Sİ OLAN TEK MÜESSESE

Tam otomasyon sistemine rağmen 200 kişilik istihdam sağlayan tesiste bir ilk AR-GE merkezinin de kurulacağını ifade eden Vali Kaldırım, Elazığ’da her sektörde olduğu gibi yalıtım sektöründe de araştırma-geliştirme faaliyetlere büyük ihtiyaç olduğunu, sadece var olan bir yalıtım materyalini üretmek yerine yan sektörlerin kullandıkları ürünler üretmenin de önemli olduğunu ve bu çalışma ile Türkiye’de farklı bir ufuk ve katma değer getirileceğini ifade etti.

YILDA 40 BİN TON TAŞ YÜNÜ

2020 yılının ikinci yarısında faaliyete geçecek olan tesislerinde mineral kayaçlardan elde edilecek olan taş yünü fabrikasını devreye alacaklarını belirten ilimizin köklü kuruluşlarından olan Akdağ Gurup  Genel Müdürü Muhammet Akdağ, “Yıllık 40 bin ton taş yünü yapılacak olan tesisimiz toplamda 200 kişiye istihdam sağlayacaktır. İkinci ve üçüncü alandaki yatırımlarımızla beraber toplamda 100 bin ton taş yünü imalatını ve tek başına Türkiye’de ki taş yünü ihtiyacının yüzde 25’ni buradan karşılayabilecek bir alt yapı oluşturuyoruz. Tesisimizde kendi elektriğini kendi üretecek bir yapı yine yardımcı ham madde ve proseslerini de üretecek güçlü ARGE departmanıyla kontrol laboratuvarlarıyla da sürekli kendini geliştiren ve yenileyen bir akıllı fabrika endüstri 4.0 modeli ile kurulum hedefliyoruz. Bina inşaat ve makine montajıyla beraber 2020 yılının Eylül ayında tesisimizi faaliyete geçirip bölgenin hizmetine sunacağız.” İfadelerini kullandı.

Bölgede bu kapasitede bir yatırımla en büyük tesis olma özelliğini sağlayacaklarını belirten Akdağ,  son yıllarda artmakta olan yalıtım bilincine tesislerindeki taş yünü yalıtım malzemesi imalatıyla kendilerinin de katkı ve destek vereceklerini ifade etti.