UNESCOYA BAŞVURUMUZU YAPTIK

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak,Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada,''İlçemiz de ciddi bir otel sıkıntısı var bu neden ile  Fırat Kalkınma Ajansı'na 50 kişilik otel projesini sunduk.''dedi.

UNESCOYA BAŞVURUMUZU YAPTIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak,Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

BAŞVURUMUZ KABUL EDİLDİ,50 KİŞİLİK OTEL YAPILACAK

Irmak,yaptığı açıklamada,’’Sivrice ilçesinde 50 kişilik bir otel yapılması için gerekli yerle başvurumuzu yaptık.Fırat Kalkınma Ajansı başvurumuzu kabul etti.Şuan için bir ödenek ayarlanıyor.Ödenek hazırlandıktan sonra en kısa süre de çalışmalara başlanılacak.’’dedi.

 

TELEFERİK İÇİN BÜTÜN İMKÂNLARIMIZI KULLANIYORUZ

Sivrice’de teleferik yapılması için de gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Irmak,’’Turizm Bakanlığına talebimizi ilettik. Bu proje bizim için çok önemli.Çünkü sadece Elazığ’a değil tüm bölgeye hitap edecek.’’diye konuştu.

 

EKİM AYINDA KADIN TUTUKLU CEZAEVİ AÇILIYOR

Ebubekir Irmak “Hazar Gölü kenarında önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.Yaptığımız işlerden bazıları şunlar; Bin 800 kişilik AMFİ tiyatro yaptık.Yüksek Öğretim Kurumu ile ilgili bir çalışmamız vardı. Yurt talebi olmuştu. Bununla ilgili talep onaylandı.Bu proje de hayata geçmeye başladı. 2018 yılı Ekim ayında 450 kişilik Kadın Tutuklu Ceza Evi hizmete açılacak. Bu da ilçemizin ekonomisine katkı sağlayacak.’’dedi.

5 BUÇUK KİLOMETRE KANALİZASYON YAPTIK

Sivrice Belediyesi olarak yolların tamamını yaptıklarını ifade eden Başkan Irmak,’’Sadece yollarımızı değil kanalizasyonumuzu da yaptık. 5 buçuk kilometre  kanalizasyon hattı yenilendi. İlçenin girişindeki yolda bisiklet ve yürüyüş yolu çalışması yaptık.’’dedi.

SİVRİCE’YE DÜĞÜN SALONU VE AŞ EVİ YAPIYORUZ

Ebubekir Irmak, “Sivrice Belediyesi  olarak, düğün salonu, aş evi,taziye evi,hangar ve garaj çalışmalarını hayata geçiriyor.Fitness salonları yapacağız.Projemizi inceledik ama  eksiklikler olduğu için tekrar yapılması talimatını verdik.Önümüzdeki hafta inşallah projemiz başlayacak. Ayrıca Mücahit Yanılmaz ile park ve mesire alanı yapımı için protokol imzaladık. İlçemizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı  Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

 

“SİVRİCE’NİN REKLAMINI YAPMAMIZ LAZIM’’

 

Başkan Irmak; “Hazar’ı tanıtmamız gerekiyor.Özellikle inanç turizmine önem vermemiz gerekiyor.Batık Şehrimizi  çok iyi anlatmamız gerekiyor.Reklamımızı iyi yaparsak Sivrice’nin yerli ve yabancı turistler tarafından daha fazla ilgi göreceğine inanıyorum.’’diye ifade etti.

UNESCO’YA BAŞVURUMUZU YAPTIK

UNESCO’ya Batık Şehir ve kültürel mirasların turizme açılması için müracaatları  yaptıklarını ifade eden Irmak,’’İnşallah UNESCO tarafından kabul edilirse sadece Türkiye değil tüm Dünya Sivricemizin güzelliklerini görecek ve ilçemizi ziyaret edecekler.’’dedi.

 

YAMAÇ PARAŞÜTÜ VE BİSİKLET YARIŞLARINA ÖNEM VERİYORUZ

4-5 Ağustos tarihlerinde yapacakları Yamaç Paraşütü ve Bisiklet yarışlarının tanıtım anlamında çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Irmak,’’Özellikle sporcular ilçemize geliyor.Bu tarihlerde ilçemizdeki yerli ve yabancı turist sayısında da büyük bir artış meydana geliyor.Bu nedenle düzenlenen bu yarışlara çok büyük önem veriyoruz.’’dedi.