UÇAK SEFERLERİ İPTAL  

Yaz aylarında Elazığ-Ankara uçak seferleri haftanın her günü yapılırken,kış boyunca sadece 2 gün uçak seferi düzenlenecek.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Haftanın 5 günü Ankara-Elazığ  uçak seferleri kış nedeniyle iptal oldu.Yaz aylarında haftanın her günü Ankara-Elazığ gidiş geliş uçak seferleri bulunuyorken,kış ayı boyunca haftanın sadece 2 günü uçak seferi düzenlenecek. Uçak seferlerinin iptal olması Bilet satışı yapan firmaların da zor durumda kalmasına neden oldu.

 

ANKARA SEFERLERİ İPTAL OLDU

Uçak bileti satışı yapan firma yetkilisi İlker Ayaz, ’’Frekans olarak baktığımız da 5 gidiş ve 5 geliş olmak üzere toplam 10 uçak seferi iptal oldu. Anadolu Jet’in Elazığ’dan 06.00 uçağı ile Ankara’dan 23.50 uçak seferleri iptal olarak görünüyor. Şuan için İstanbul seferlerin de bir iptal görünmüyor.Sadece Ankara seferleri iptal oldu.’’ dedi.

 

HAFTANIN 2 GÜNÜ UÇAK SEFERİ OLACAK

Ayaz, sözlerine şöyle devam etti: ’’Yapılan iptallerin ardından Elazığ-Ankara seferleri haftanın 2 günü yapılacak.Ankara’dan geliş Pazartesi ve Salı akşamları 23.50 uçağı kaldı.Elazığ’dan ise Salı ve Çarşamba günleri sabah 06.05 uçağı ile kaldı.Kış nedeniyle böyle bir karar alınmıştır.Yaz ayı olduğunda tekrar uçak seferlerinin eski haline dönüp dönmeyeceği konusunda bir bilgimiz yok.’’ dedi.

 

UÇAK BİLETLERİ 350 TL’Yİ BULUYOR

Seferlerin iptal olmasından dolayı uçak biletlerinin fiyatlarında artış meydana geldiğini ifade eden İlker  Ayaz, ’’Bu tür durumlarda fiyatlar yükseliyor. Doğal olarak ta potansiyel düşüyor.180 veya 200 TL olan uçak fiyatı 350 TL’ye çıkıyor.Gidiş-geliş 700 TL’yi buluyor.Bu nedenle yolcularda fazla ilgi göstermiyor.Otobüs ile  yolculuğa sıcak bakıyorlar.’’ dedi.

 

ELAZIĞ’IN UÇAK BİLET FİYATLARI YÜKSEK

Ayaz, ’’Elazığ’ın uçak biletlerinde bir yükseklik var.Başka illere uygun bilet segmentleri açılıyor.Ama Elazığ’ın fiyatları hep yüksek.Genel olarak hep böyle.Elazığ Havalimanı bölgesinde en fazla yolcu kapasitesine sahip.Yıllık 1 Milyon  yolcuya ulaşıyor.Sefer iptallerinden Ankara biletlerinde büyük bir artış yaşandı.Seferler bir aya yakın bir zamandır iptal oldu.’’ diye konuştu.

 

BİLETLERDE YAŞANAN PAHALILIK 2 SEÇENEK İLE AÇIKLANABİLİR

Alçicek Tur Sahibi Kadir Alçicek ise yaptığı açıklamada, ’’Havacılık sektöründe meydana gelebilecek yüksek fiyat oluşumunun nedeni iki seçenekle açıklanabilir. 1’incisi uçuşlarda yaşanan  doluluk , 2’incisi ise  Havayolu firmasının yüksek fiyat politikasıdır.Biz iyi bir düşünce ile bunun havayolu firması nedenli olduğunu düşünmeyip uçuşlardaki doluluk dan kaynaklı olduğunu düşünmekteyiz.’’ dedi.

 

UÇUŞLARIN ARTIRILMASI GEREKİYOR

Alçicek, ’’Civar illere baktığımızda Diyarbakır-Ankara uçuş sayısı günde 3-4 iken kış aylarında fiyatlar 150-200 TL bandında seyrediyor .Malatya’dan tek uçuş bulunuyor ve fiyatlar yine 150-200 TL bandında seyrediyor.Ama Elâzığ’da tek sefer yapılan ankara uçuşlarında fıyatlar 300-350 TL bandında oluyor ve yolcular aynı gün gidiş dönüş yapamadığı için  konaklama   masraflarıyla  karşılaşıyor Sektörde yaşanan bu daralma ve yüksek fiyat oluşumunu engellemek için  uçuşların artırılması acilen gerekmektedir. Bununla beraber mevcut yolcu potansiyelinin artmasına bir engel olarak görülen uçuş sayısındaki azalmanın artırılması hem fiyatların aşağı çekilmesine neden olacak hem de  ilimize ulaşım daha kolay hale getirecektir. Turizmde ivme kazanması gereken ve bununla alakalı ilerlemek isteyen bir şehrin uçuş sayısının fazla olması ve fiyatlarının da kabul  edilebilir seviyelerde olması gerekmektedir.’’ dedi.

 

TÜRKİYE BU YIL YÜKSEK BİR TURİZM SEZONU GEÇİRDİ

Duman Turizm Sahibi Ayetullah Aytemur ise yaptığı açıklamada,’’Türkiye bu yıl yüksek bir turizm sezonu geçirdi.Bu nedenle uçaklar yorgun düştü.Bu uçakların bakıma alınması lazım.Türk Hava Yollarının elinde çok fazla uçak yok.Uçak siparişi vermişler.Büyükşehirlere uçak seferlerini iptal etmediler.Elazığ’a gözleri kesti.’’dedi.

 

ELAZIĞ KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR

Aytemur, ’’Elazığ bölgesinde köprü vazifesi görüyor.Elazığ Havalimanı Türkiye’nin en yoğun 10 havalimanından biridir.Her yıl 1 Milyonun üzerinde yolcu kapasitesi var.Seferlerin iptal olması doğal olarak uçak bilet fiyatlarını yükseltti.Bilet fiyatları 300 TL’den aşağı düşmüyor.’’ dedi.