Talep Olmadı, Ertelendi

Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçesinde ise 3 saat duracak olan ve Elazığ'ın tanıtım, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edilmesi ve ileri bir tarihe ertelenmesi üzerine ilimizin siyasi ve ilgili kurumlarından açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda Ankara – Tatvan turistik tren seferinin gelmesi için her türlü çalışmanın yapılacağı ifade edildi.

Talep Olmadı, Ertelendi

Daha önce Elazığ Milletvekilleri tarafından açıklanan ve Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçesinde ise 3 saat duracak olan ve Elazığ’ın tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği ve ilgili yazının TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

İSTİŞARELERDE BULUNULMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal, TCDD Üst Yönetimi ile bir araya gelerek Elazığ Merkez ve Palu ilçesinde duracak şekilde programlanmış turizm açısından büyük katkı sunacak olan Turistik Van Gölü Ekspresi üzerine istişarede bulunmuşlardı.

ELAZIĞ’IN TURİZMİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAKTI

Yapılan bu görüşmenin ardından yapılan açıklamalarda Ankara – Tatvan turistik trenin 4 saat Elazığ merkezde 3 saat ise Palu ilçesinde duracağı ve proje ile Elazığ’ın turizmine ciddi katkı sağlanacağı açıklanmıştı. Elazığ kamuoyunda da büyük bir heyecan uyandıran bu gelişme şehrin turizm alanında önünün açılacağı bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

Elazığ’ın tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Ankara – Tatvan turistik tren seferinin iptal edildiği ve ilgili yazının TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

TCDD:“ YETERLİ YOLCULUK  TALEBİ OLUŞMADIĞI İÇİN İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR”

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sayın yolcularımız, TCDD TAŞIMACILIK A.Ş olarak 04 Mart 2024 tarihinde duyurusunu yaptığımız Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferlerine başlamak için turizm acentalarından vagon tahsis talepleri toplanmaya başlanmış ve kurumsal bilet satış sistemimizden de 17 Nisan 2024 tarihinde ilk sefer yapılacak şekli ile biletleri satışa sunulmuştur.

Her çarşamba günü sefere çıkması planlanan ve 9 sefer olarak düşünülen Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Treni mahalli idareler seçimi ve Ramazan Bayramı sebebiyle yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için ileri bir tarihe ertelenmiştir. Her birimizin heyecanla beklediği Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferlerinin yeni tarihlerinin belirlenmesinin ardından siz değerli yolcularımıza kurumsal sayfalarımız aracılığıyla duyurulacaktır.” denildi.

Talep Olmadı, Ertelendi

MİLLETVEKİLİ KELEŞ:“ BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için tren seferinin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Milletvekili Keleş yaptığı açıklamada,“ Sevgili Hemşehrilerim, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi tarafından 04 Mart 2024 tarihinde duyurulan ve Elazığ’ımızın tanıtımına katkılar sunacak Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Tren seferleri için hazırlıklar tamamlanmıştı. Tren Ankara’dan Tatvan’a uzanan yolculuğunda, Elazığ merkezde 4 saat, Palu ilçemizde ise 3 saat duracak ve bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına katkılar sağlayacaktı.

Her çarşamba günü sefere çıkması planlanan ve 9 sefer olarak düşünülen Turistik Ankara-Tatvan-Ankara Treni mahalli idareler seçimi ve Ramazan Bayramı sebebiyle yeterli yolculuk talebi oluşmadığı için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi tarafından ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu durum, planlarda istemeden de olsa bir değişikliğe neden olmuştur.

Yeni sefer tarihleri belirlendiğinde, detaylarını siz değerli hemşehrilerimizle TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin kurumsal sayfaları aracılığıyla paylaşacak ve bölgemizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız.” dedi.

Talep Olmadı, Ertelendi

GÜLNAR:“ TALEBİ ARTIRMAK İÇİN BİZLER DE SAHADA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Elazığ TURSAB Başkanı Cuma Gülnar ise yaptığı değerlendirmede, “Taleple ilgili yaşanan bir problem dolayısıyla Tatvan treni ileri bir tarihe ertelendi. Bu konu gündemimizde. Ticaret Odası, belediye başkanımız ve bizlerde bu konuyu takip ediyoruz. Talebi artırmak için bizlerde sahada çalışmalara başlayacağız. Treni tekrar aktif hale getireceğiz. TCDD [Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) aynı anda iki hattı birden koyması mevcut talebi yarıya düşürdü.” dedi.

TATVAN’A YETERİ KADAR TALEP OLMADIĞI İÇİN ERTELENMEK ZORUNDA KALDI

Başkan Gülnar, “Diğer hatlarında çalışıyor olması turistlik seferlerinde rekabeti yükseltmiş oldu. Bu durumda bölge için dezavantajlı bir sürece denk geldi. Tren seferleri Mayıs ayı içerisinde tekrar devam edecek. Ankara -Diyarbakır treni bu dönemde biraz daha yoğunluk yaşadı. Tatvan’a yeteri kadar talep olmadığından dolayı ertelenmek zorunda kaldı. Konuyla alakalı takipteyiz, belediye başkanımız ve Ticaret Odası Başkanımız ile de görüştük konu gündemimizde takip ediyoruz.” dedi.

Talep Olmadı, Ertelendi

MAYIS AYINDA YENİDEN AKTİF OLACAK

Acentelerle tek tek görüştüklerini ve çalışmalara başladıklarını ifade eden Elazığ TURSAB Başkanı Cuma Gülnar;  “Çalışmalarımız devam ediyor, acentelerle tek tek görüşüyoruz. Programları nasıl çeşitlendirebiliriz, eldeki verileri tekrardan acentelerle sosyal medya üzerinden tekrardan tanıtım çalışmalarıyla talebi tekrar almaya çalışacağız. Bölgeye gelen turların bahar aylarına denk gelmesi çok önemli, doğanın güzelliklerini bize sunduğu çiçeklerin açtığı bir dönem olduğu için bahar ayı güzel bir tarih. Mayıs ayının ilk haftalarında başlangıcı yapmaya çalışacağız. Bahar sezonuna denk gelmesi bizim için çok daha önemli.”  dedi.