TAHLİYE İŞLEMİ BAŞLADI

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski taşıyan bölgeler de  konut ve iş yerleri için tahliye kararı verildi.

TAHLİYE İŞLEMİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ'ın dağ yamacında kurulu ilçesi Maden'de, Fırat Üniversitesi tarafından yapılan incelemede, kaymakamlık ve belediye binasının da bulunduğu bölgede 'ciddi heyelan riski' olduğu belirlenmişti.

HEYELAN RİSKİ TESPİT EDİLDİ

Adını ilçeden çıkan bakır madeninden alan ve bir dağın yamacında bulunan Maden ilçesinde, belediye tarafından Elazığ Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden ilçedeki heyelan riski ile ilgili inceleme yapılması istenmişti. Daha sonra Talep üzerine yapılan inceleme ve ölçüm sonuçlarını raporu belediye ve kaymakamlığa teslim edildi.Yapılan incelemeler neticesinde Maden ilçesinin bazı bölgelerinde heyelan riski olduğu tespit edildi.

 

HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin  2 Ocak 2018 tarihin de  Manşette  yayınladığı ‘’ MADEN'DE HEYELAN RİSKİ’’ haberi uzun zaman gündemi meşgul etmişti.Türkiye’de gündem olan haberin ardından Elazığ Valiliği çalışmalara başlamış,ve  T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından rapor hazırlanmıştı.

MADEN’DE 278 KONUT VE 232 İŞ YERİ TAHLİYE EDİLİYOR

Bu kapsamda hazırlatılan Maden İlçesi  Camiikebir Mahallesindeki Aktif ve Olası Heyelan Alanlarının Jeolojik-Jeoteknik Değerlendirme Raporuna istinaden İçişleri Bakanlığı   talimat verdi. Verilen talimatlar neticesinde   Maden ilçesinde  heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan 278 konut ve 232 işyerinde bugün itibariyle tahliye işlemlerine başlanıldı.

 

ELAZIĞ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada,’’ T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlatılan Maden İlçemiz Camiikebir Mahallesindeki Aktif ve Olası Heyelan Alanlarının Jeolojik-Jeoteknik Değerlendirme Raporuna istinaden İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Maden ilçemizde heyelan riski bulunan afete maruz alanlarda kalan 278 konut ve 232 işyerinde bugün (26.04.2019) itibariyle tahliye işlemlerine başlanılmıştır ve bu kapsamda tahliye edilen vatandaşlarımıza barınma yeri temini ve kira yardımı gerçekleştirilmektedir.’’denildi.

KAMUYA AİT BİNALAR DA TEDBİR AMAÇI TAHLİYE EDİLİYOR

Açıklama da ayrıca,’’Bunun yanı sıra afete maruz bölgede kalan ilçe kaymakamlığı, ilçe milli eğitim müdürlüğü, belediye lojman ve işyerleri ile kamuya ait diğer binaların tahliyesi ivedilikle tedbir amaçlı yapılmıştır. Bu konudaki çalışmalar İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Valiliğimizce hassasiyetle yürütülmektedir.’’diye açıklama yapıldı.