SANDIK SIKIYOR MU CANAN?

SANDIK SIKIYOR MU CANAN?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “Bir erken seçimle veya başka bir şekilde.. İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır”

Sözler kime ait? CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na.

Ne söylemeye çalışıyor? Bir iktidar değişimi istiyor. Peki nasıl? Birinci tercihi seçim.

Peki, seçimle olmazsa nasıl?  Kendi ifadesine göre: “….veya başka bir şekilde”

Bundan ne anladınız?

Seçimle ve sandıkla olmazsa eğer biz de bunu antidemokratik yollarla yapmaya bakarız?

Bu ne demek. Bu açıkça darbe demek.

Kiminle yapacaklar bu darbeyi? Herhalde her zaman sükûneti ve ülkeyi önceleyen samimi CHP seçmeni ile değil.  Dışardan destekli guruplar ve oluşumlar eliyle. 15 Temmuzda FETÖ örgütü ile yapmak istediklerini bu kez de iktidar karşıtlığını ülkeye ihanet boyutuna getiren çevrelerin ittifakıyla kurulacak FETÖ’yü de içine alacak yeni oluşumlarla..

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Bir erken seçimle veya başka bir şekilde..” cümlesinde aslında çok ama çok önemli bir itiraf da var. Bu cümle ile “bizim sandıktan iktidar olarak çıkmamız asla mümkün değil. Halk bize iktidar zaten vermedi ve vermeyecek. Dolayısıyla bizim farklı yöntemlerle Ak Partiyi yıkmamız gerekiyor.

Kendi siyasi geleceğine bu kadar karamsar ve bedbin bakan Kaftancıoğlu acaba hangi mahfillere ve güçlere güveniyor ki açıkça bir darbeye işaret edebiliyor.

Bu cümleler aslında iki şeyi bir kez daha ortaya çıkardı. Birincisi, CHP’nin seçim kazanma ve halkın umudu olma konumunun  asla gelemeyeceği. İkincisi ise daha önemli ve dikkat kesilmemiz gereken gerçek ki o da ufak tefek hatalarına rağmen bu ülkenin Ak Parti’ye ihtiyacının hala devam etmesi gerçeğidir.

Ah bu gerçeği bir de Ak Parti adına ortalıkta dolaşan fuzuli  ve acemi danışmanlar anlayabilse!...