MERKEZ HABER BEKLİYOR

MERKEZ HABER BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, deprem konutlarının ihaleleri hakkında önemli açıklamalarda bulunarak yaklaşık 9 bin konutun ihalesinin yapıldığını ifade etti.

Sürecin planlandığından daha hızlı işlediğini ifade eden Milletvekili Metin Bulut, bugüne kadar 5224 konutun ihalesi yapıldığını bunların ise Merkez Sürsürü 174, Yazıkonak 381, Yemişlik Bölgesinde 781, Aksaray 301, Karşıyaka 439, Akçakiraz 111, Mustafapaşa birinci etap 353, Çatalçeşme 1017, Köylerde 265, Abullahpaşa birinci etap 141 konut, Yemişlik Bölgesinde 1072 ve Gümüşkavak Mahallesi olmak 184 adet konut olduğunu ifade etti.

 Yakın zamanda da 3.709 adet konutun daha ihalesinin gerçekleştirileceğini ifade eden Ak Parti Milletvekili Bulut, Mayıs ayının 14’üne kadar olan süreçte ise toplam 8933 konutun ihalesini geçekleştireceklerini belirtti.

Toplamda Elazığ’da 19.168 adet konutun yapılacağını,  bunun 8.933 adedinin ihalesini gerçekleştireceklerini belirten Bulut, kış mevsimi gelmeden vatandaşlarımıza teslim etmek istediklerini, mağdur olan hemşerilerimize gelecek kış ayında sıcak bir yuva sunacaklarını belirtmiş.

İlimizde TOKİ marifetiyle ve özellikle riskli alan ilan edilen bölgeler ile kentsel dönüşün alanı ilan edilen bölgelerde yapılacak konutların dışında merkezi mahallelerde olmak üzere belki sayıları 30 bini bulan bağımsız bölümün yer aldığı binlerce bina ise ağır, orta hasar ya da az hasarlı olduğu halde yaşı 40’ı bulmuş binaların dönüştürülmesi için de adım atılması gerekiyor.

Bu binaların hangi şartlarda ve hangi kriterlere göre dönüştürüleceği, kat sahiplerine ne kadar ve hangi şartlarda kredi verileceği konusu çok netleşmiş gözükmüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un  bu tür yapılar için Elazığ’da açıkladığı kredi şartlarını, ilgili kurumlar teyit etmiyor ya da kesin talimat gelmediği için açıklama yapamıyor.

Şehrin tümüyle değişmesi ve hasarlı binalarla birlikte yıpranmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış ve çoğunluğu merkezi mahallelerimizde olan binaların yenilenmesi için kat maliklerine verilecek krediler ile bu değişim de kısa sürede tamamlanabilir.

Zira birçok hemşerimiz merkezi mahallerdeki dönüşümün şartlarını ve kendilerine sağlanacak imkânları hala net olarak bilmiyor.

Şehrin sorunlarına duyarlılığı ile bilinen milletvekilimiz Metin Bulut’un bu konuda da adım atmasını ve problemin çözümü konusunda da müjdeli haber vermesini diliyoruz.