SAĞLIKTA TASARRUFA GİDİLMEZ

Erol KARA/Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, kaliteli sağlık hizmetlerinin arttığını belirterek, Sağlık Bakanlığının insan ve insan sağlığına çok önem verdiğine dikkat çekti.

SAĞLIKTA TASARRUFA GİDİLMEZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Cahit Polat,Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu

Polat, “Devletimiz ve Bakanlığımız sağlıkta hiçbir zaman tasarrufa gitmez. Sağlıkta tasarruf olmaz. Elazığ sağlık hizmetlerinde Türkiye verilerinin üstünde” diye konuştu.

1 Ağustos 2018’de Şehir Hastanesinin hizmete başladığına işaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 5 aylık süreç içinde ayakta tedavi sayısının 602 bin 884, acil muayene sayısının ise 157 bin 581, ameliyat sayısının 15 bin 19, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 100’e ulaştığını söyledi.

 

“KALİTE ÇOK YÜKSELDİ”

“Eski Eğitim Araştırma Hastanesi ile şimdikini karşılaştırdığımızda hem yatak ve doluluk oranında hem de acil sayısında poliklinik sayısında diğer hastane ile aynı hasta sayısını yakalamış durumdayız” diyen Doç. Dr. Cahit Polat,’’ hatta birçok alanda doğum sayısı ve yoğun bakım sayısı artış göstermiştir. Özellikle Fethi Sekin Şehir Hastanesinde özellikli sağlık hizmetleri daha çok veriliyor dedi.

 

ŞU AN AÇILMAYAN SERVİSİMİZ YOK

Polat, “Biz her alanda bütün veriler olarak eski Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sayısını yakalamış durumdayız. Beş aylık süre olmasına rağmen öyle umut ediyoruz ki ilerleyen aylarda bu sayı artacaktır. Elazığ’da kalite çıtası çok yükseldi. Verdiğimiz kaliteli sağlık hizmeti çok arttı. Şu an açılmayan servisimiz yok. Bütün birimleriyle her gün hasta sayımız artıyor. Şehir hastanesi Elazığ için çok büyük bir nimet. İl dışından, hatta yurt dışından bile hasta geliyor. Elazığ’ı sağlık turizmi merkezi haline getirmek istiyoruz. Bizim amacımız sadece bölgeye hitap etmek değil, yurt dışından da hasta getirmek. Elazığ’ı sağlık turizmi merkezi yapmak. Bu potansiyellimiz mevcut.” dedi.

 

RUH SAĞLIĞININ KAPASİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ

Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bir kısmını sağlık merkezi haline dönüştürdüklerini belirten Polat, “Yine bir kısmını da sağlık merkezi haline dönüştürmek için planlarımız var. Eski Göğüs ve Onkoloji Servisini Ruh Sağlığı Hastanesine devrettik. Ruh sağlığının kapasitesini artırmak istiyoruz” dedi.

 

AMBULANS SAYIMIZ 53 ‘TEN 59’A ÇIKARILDI

Doç. Dr. Cahit Polat, “Elazığ, sağlık hizmetlerinde Türkiye verilerinin üstünde. Acil sağlık hizmetlerinde 2017’de Acil istasyon sayımız 28 iken, 30 oldu. Ambulans sayımız 53 ‘ten 59’a çıkarıldı. Acil vaka sayısı 2018’de 45 bin 570 oldu. Kentsel alanda ilk on dakikada vakaya ulaşma süresi 2017’de 95,3’tü. 2018’de 99,3’e çıktı. Bu istasyon ve ambulans sayısının artışından kaynaklandı. Bu çalışmalar iyi bir idarenin göstergesidir.” diye konuştu.

 

“UÇAK VE HELİKOPTERLE HASTAYA ULAŞABİLİYORUZ”

Bir ülkenin gelişmişliğinin bebek ölümü ile direk doğru orantılı olduğuna işaret eden Elazığ il Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “2017’de ilimizde bebek ölüm oranı 11,2 iken 2018’de 8,7’ye düştü. Bu çok sevindirici bir durum. Bir önceki verilere baktığımızda yükselmiş olduğumuzu görüyoruz. Devletimiz, bakanlığımız insan sağlığına çok önem veriyor. Uçak, helikopter ve paletli ambulanslarla vakaya en kısa zamanda ulaşabiliyoruz. Geçen yıl 30 bin kişiye evde bakım hizmeti verildi. Yine geçtiğimiz yıl evde bakımda Türkiye’de 5. sıradaydık. Aralık ayında da 4. sıra olduk. Sağlık çok önemli. Devletimiz de, Bakanlığımız da, sağlıkta hiçbir zaman tasarrufa gitmez. Sağlıkta tasarruf olmaz. Bizim de bakış açımız budur. Hiç bir sıkıntımız yok.” dedi.