ÖLÇÜLÜ KAYGI İNSANI KORUR

ÖLÇÜLÜ KAYGI İNSANI KORUR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Psikiyatri ABD öğretim üyesi Prof.Dr. Murad Atmaca, Corona Virüs konusunda insanların kaygılı olması gerektiğine işaret ederek, “Kaygı olumsuz ama olması gereken bir duygudur bir süre sonra işlevsel olmayan kaygı insanı ruhsal olarak hasta eder zayıflatır. Mantıklı olan kaygı bizim işimize yarar. Corona Virüsü konusunda resmi bilgilere önem vermek lazım toplumsal paranoyalara sosyal medyadan yayılanlara kulak asmamak gerekir. “dedi.

Kaygının insana verilmiş bir nimet olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Murad Atmaca Kaygı,“İnsan için bir güçtür. Kaygı gerekli Bir şeydir, ölçüsünde kaygılı olmak lazım.” dedi.

MANTIKLI KAYGI BİZİM İŞİMİZE YARAR

Fırat Üniversitesi Psikiyatri ABD öğretim üyesi Prof.Dr. Murad Atmaca,”Hastalık konusunda temizlik konusunda dışarı çıkmada kaygılı olacağız. Bu insanı bir şey kaygı toplumu ve insanı koruyan mekanizmadır. Kaygı olması gereken bir duygudur, bir süre sonra işlevsel olmayan kaygı insanı ruhsal olarak hasta eder zayıflatır. Her gelen bilgiye önem vermemek lazım. Resmi kaynaklardan gelen bilgilere inanmak lazım. Sağlık otoritelerinden gelen bilgilere bakıp ona göre davranmak lazım. 14 Kuralı uygulamamamız gerekir.  Temel ve acil ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmamak gerekir. Evde zaman geçirmeye öğrenmemiz lazım. Telefonla duygu paylaşmak eşi ile dostu ile konuşmak insanın ruhsal dengesine çok iyi gelir. “ dedi.

Evden çıkmamakla insanların kendini dinlenme fırsatı bulacağını söyleyen Atmaca, “Bunu en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Resmi bilgilere önem vermek lazım, toplumsal paranoyalara sosyal medyadan yayılanlara kulak asmamak gerekir. Sabırlı olmamız kaygılı olmak ama ölçüsünde kaygılı olmak lazım.  Mantıklı olan kaygı bizim işimize yarar. Mesela saatlerce elimizi yıkamak işimize yaramaz. “ dedi.