MUHTARLARDAN ÜLTİMATOM

24 OCAK DEPREMİ VE ARDINDAN PANDEMİ SÜRECİNDE SORUNLARIN KISA SÜREDE ÇÖZÜMLENMESİNE KATKI SUNMAK AMACIYLA SİYASİLERE VE  İL YÖNETİCİLERİNE SINIRSIZ DESTEK VEREN VE DEVLETLE HALK ARASINDA KÖPRÜ KURAN MUHTARLAR, GELİNEN NOKTADA HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜMLENMEYİNCE SİYASİLERİ TOPA TUTTULAR

MUHTARLARDAN ÜLTİMATOM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin hemen ardından oluşan problemler ile pandemi sürecinde yaşanan ekonomik, sosyal ve sağlık sorunlarının  çözümünde konunun bir paydaşı olarak siyasilere ve il yöneticilere her türlü desteği veren Mahalle muhtarları, il bürokratları ve milletvekillerinin vatandaşın mağduriyetlerini çözmede yetersiz kalması dolayısıyla sert bir deklarasyon yayınladılar.

Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül imzası ile yayınlanan bildiride, bakanların iyi niyetli tutum ve davranışlarına rağmen siyasilerin ve farklı farklı açıklama yapan bürokratların kafa karışıklığına sebep oldukları ifade ettiler.

 BAKANLARIMIZ YANIMIZDA OLDU

24 ocak günü Elazığ’da meydana gelen depremden sonra devlet tüm gücünü seferber etmiş bakanlarımızın gece gündüz demeden toplantı üzerine toplantılar yaptıklarını sahada gezmedik yer bırakmadıkları ifade edilen  bildiride şu görüşlere yer verildi:

“Dolayısıyla vatandaş sıkıntılarının mağduriyetlerinin en kısa sürede çözüleceği umudunu taşımaya başlamıştı. Fakat gün geçtikçe bu umut yerini karamsarlığa bırakmış vatandaşın kafası karışmıştır. Bu kafa karışıklığının  başlıca sebepleri her gün değişen açıklamalar ve gerek hak sahipliği gerekse de kira ve taşınma yardımında ağır ve orta hasarlı evlerin kentsel dönüşüm imkanlarından faydalanması noktasında birbiriyle çelişen açıklamalardı.

VATANDAŞIN KAFASI KARIŞIK

Vatandaşın bu süreçte hangi haklara sahip olduğunu bilmediğini,  kafasındaki sorulara sağlıklı cevaplar alamadığı belirtilen açıklamada şu görüşler ileri sürüldü:

“Aslında çok kolay yürütülebilecek süreç yanlış yönetimle zorlaştırılmıştır. Bu süreçte toplantılara muhtarların ya da muhtar temsilcilerinin de dahil edilip gerek vatandaşın talebi gerek  kamuoyunun hızlı bilgilendirilmesi gerekse de deprem mağdurlarının haklarının savunulması açısından daha sağlıklı olacağı kanısı taşımakla beraber bu süreçte en çok sıkıntıyı muhtarların yaşamasına rağmen sürece dahil edilmemeleri anlaşılır bir durum değildir.”

MUHTARLARIN SİYASİ BEKLENTİSİ YOK

Muhtarların ne bir beklentisi ne de korkusu olduğunun belirtildiği açıklamada şu cümlelere yer verildi. “Vatandaşlarımızın şunu bilmesini istiyoruz:Biz muhtarların ne kimseden bir beklentisi ne de korkusu vardır.Tek gayemiz vatandaşlarımızın sıkıntılarına çare olmak gerekli yerlerde girişimlerde bulunmak yeri geldiği zaman tepki koymaktır.Sizlerin hakları için ne gerekiyorsa yapacağımızdan şüpheniz olmasın.Hiç bir muhtar arkadaşımızın bir siyasi beklentisinin olmadığı dolayısıyla sizler için hiç bir mücadeleden kaçınmayacağını bilmenizi istiyoruz.”