LÖSEV, Bu Bayram da Vekaleten Kurban Kesimi Kabul Ediyor

LÖSEV, Bu Bayram da Vekaleten Kurban Kesimi Kabul Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/LÖSEV Elazığ İl Temsilcisi Ayşe Kavak, Kurban Bayramı yaklaşırken, lösemili çocuklar için de kurban bağışı yapılabileceğinin hatırlatmasında bulundu.

LÖSEV İl Temsilcisi Kavak, Kurban Bayramı’nda vekaleten ya da kurbanını kendisi kesmek ve bağışlamak isteyenlerin ise direk kurban bağışı yapabileceğini söyledi. Kavak, urban bağışına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “LÖSEV, 11 yıldır dini usullere uygun olarak adak ve kurban kesimi yapıyor, dağıtıyor. Vakfımız, kurbanlık vasfına uygun kurbanlıkları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi, veteriner hekim ve noter eşliğinde vekaletinizi alıp vererek, dini vecibelerini de yerine getirerek kurbanları kesiyor.

Kurbanları sözlü ya da yazılı vekalet vererek vakfımız kesmiş oluyor. LÖSEV adakları Kurban Bayramı’ndan 1 gün önce, Arefe günü kestiriyor ve aynı şekilde değerlendiriyor. Sadece Kurban Bayramı’nda değil, yıl içinde de adak bağışı alıyoruz.

Kurbanlar, bayramın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü günleri kesiliyor. Kesilen kurban etlerinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra lösemili ve kanserli çocuklara dağıtılıyor. Etlerin diğer bir kısmı da hemen tüketilmeyeceği için kesen kurumlara emanete veriliyor.

Lösemi ve kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçlar çocuklarımızın vücut savunmalarını yok ediyor. Vakfımız, kurban bayramında verdiği etleri, yeni kesilen taze etler ile takas ediyor, ihtiyaç duyduğu zaman alıyor.

Ayrıca kurban bağışları alındıktan sonra ve kurban kesildikten sonra olmak üzere iki defa bilgilendirme yapılıyor. Bunun içinde bağışçıların iletişim bilgilerini güncel tutmaları gerekiyor.”