'Kulübün mahremini DIŞARIYA VEREMEZSİNİZ!'

Elazığspor eski başkanı Sedat Karataş ve 2. başkan Karahan Çelik, düzenledikleri basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptılar

'Kulübün mahremini DIŞARIYA VEREMEZSİNİZ!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığspor eski başkanı Sedat Karataş ve 2. Başkan Karahan Çelik, özel bir otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundular. Hacı Murat Yümlü yönetiminin devam ederken geçen sezon yapılan bağışların resmi siteden yayımlanmasından, yapılan bağışların nereye gittiğine kadar değerlendirmelerde bulunan Karataş ve Çelik, eski başkanlar Selçuk Öztürk ve Hacı Murat Yümlü’yü eleştirdiler.

Karahan Çelik madde madde yapılan bağışların nereye gittiğini açıklayarak, “denetçiler bizim dönemimize ait bağışların nereye gittiğini denetlesinler. Valimize size inanıyorum dedi. Kapı herkese açık. İsteyen savcı girebilir. Bütün hesaplar açıktır. Polemikleri bir kenara bırakalım, Elazığspor nasıl kurtuluru düşünelim. Bundan sonra polemiklere katılmayacağım.” şeklinde konuştu.

“HACI MURAT YÜMLÜ’YÜ BİZ GETİRMEDİK”

Bağışta açıklanan 68 Milyon TL’nin değil, toplam harcanan 101 Milyon TL’nin hesabını verdiklerini kaydeden Karataş, “Selçuk Öztürk döneminden 111 Milyon borç kaldı. Euro / Dolar bazında kayıplarımız oldu. Nereye ne kadar ödendiğini kalem kalem sizlere verdik. Bağış listelerinin yayınlanması tasvip etmiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde kulübün mahremini dışarıya veremezsiniz. Bizim kaynağımız bu liste. Bu makbuzları tek tek hazırlayan biziz. Bu saatten sonra bu kulübe kim yardım eder. 3 gün geldiniz bu kulübe başkanlık yaptınız. Kabuslarla uyandık dediniz. Biz 27 aydır bu kabusları görüyoruz. Hacı Murat Yümlü’yü biz getirmedik. Öncesinden tanıyan şerefsizdir. Bu bağış listeleri belediye başkanının desteğiyle oluşturuldu. Takım Erzurum’a gidecek mazot yok. Siz bırakıp gittiniz. Elazığspor başkanlığı çocuk oyuncağı mı. İnsanların kucağına topu bırakıp gitmek kolay mı?” dedi.

“NAMUSLULAR SUSMUŞ, NAMUSSUZLAR KONUŞUYOR”

Mücahit Yanılmaz’ın, Hacı Murat Yümlü döneminde Yümlü’den daha fazla destek verdiğini söyleyen Karataş, “Jake Jervis ve Luke Moore dosyalarını kapattı. Giderken bu şehrin kulübüne kimsenin ihanet etmeye hakkı yok. İsminin yayınlanmamasını isteyen adamlar, bir daha bu kulübe destek olmazlar. Sayın savcılarımızı göreve davet ediyorum. Eşimize dostumuza kime para vermişsek bulsunlar. Yok imardan para almışlar, yok benzinlikten para gelmiş. Namuslular susmuş, namussuzlar konuşuyor. Kalabalıkta artistlik yapanın, tenha da özrü olmaz. Çıkıp açıklama yapıyor sonradan özür diliyor, yok bu kahpeliği ben yapmadım diyor” ifadelerini kullandı.

“10 MİLYON RANT ELDE EDERDİK KİMSENİN RUHU DUYMAZDI”

Listelerin neden açıklandığını ifade eden Sedat Karataş, “O 3 günlük yönetim de bıraktıktan sonra dedi kulübün borcu 70 milyonmuş. Hacı Murat Yümlü de 70 Milyon borç var dedi. İspatlamayan şerefsizdir. İftira atıp gidemezsiniz. Ele deyiler üzerine röportaj veriyorsunuz. Hem 3 günlük başkana, hem de Murat Yümlü yönetimine. Selçuk Öztürk ramazan ayında 4 saat açıklama yaptı. Becermeyi en iyi siz bilirsiniz. Halen daha insanlar bizim TFF’den gelir aldığımızı biliyor. Halen daha Selçuk Öztürk’e gidiyor. Girmek istemiyoruz artık. Bir lira Sedat Karataş’a, Karahan Çelik’e vermişse erkek gibi çıkıp açıklasın. Bu kadar dedikodu yapılmaz. Daha önce başkanlık yapanlar ne kadar para aldı. Bu kulübe sevdalıyız biz. Burada kendimize 10 Milyon rant elde ederdik kimsenin ruhu duymazdı” diye konuştu.