KEBAN GELİŞİYOR 

Erkan BAY/Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, yaptığı hizmetler ile vatandaşlardan takdir topluyor.

 KEBAN GELİŞİYOR 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi olarak ilçe Belediyelerinin yapmış oldukları çalışmaları gündeme getirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın, ilçedeki önemli hizmetlerini ve projelerini okuyucularımız için araştırdık.

 

"KÜÇÜK KAPASİTELİ MEZBAHANE YAPIM İŞİ PROJESİ"

Başkan Fethiye  Atlı tarafından hayata geçirilen önemli projelerden bir tanesi de  Keban Küçük Kapasiteli Mezbahane Yapım projesi

Erzurum’da gerçekleşen ve katılım sağladığı  Doğu Anadolu Bölgesi Belediye Başkanları Toplantısı’nda Dap Başkan Yardımcısı  Volkan GÜLER’e sunmuş olduğu Keban Küçük Kapasiteli Mezbahane Yapım projesinin  onaylanması,Keban için büyük önem arz ediyor.

Proje ile DAP Başkanlığı tarafından HİBE yapılarak yaklaşık 700 Bin TL’lik tesise yapılacak.

 

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN PROJESİNİ KEBAN’DA HAYATA GEÇİRDİ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında bebek sahibi olan ailelere ziyaret gerçekleştirerek hediye vermesi projesini,Başkan Atlı’da Keban’da hayata geçirdi.

Keban’da bebek sahibi olan aileleri ziyaret eden Başkan Atlı,bebeklere çam sakızı çoban armağanı hediyeler veriyor.

Başkan Atlı’nın yaptığı bu ziyaretler,aileler tarafından da büyük bir takdir ile karşılanıyor.

 

KEBAN’DA YÖRESEL PAZAR

Keban Belediyesi, kadınlarının evlerinde kendi ürettikleri gıda ve turistik ürünlerini satabilmeleri için yöresel pazar kurdu.

Değirmenbaşı Mahallesi Çırçır Şelalesi Yolunda kurulan pazar, yaz sezonunda hizmet verecek.

Belediye Başkanı Fethiye Atlı, yerel ürün ve kaynakları kullanıp değerlendirerek, hem yoksul insanlara istihdam sağlamak hem de hijyen kurallarına göre üretilen yöresel ürünlerin tüketiciye daha kolay ulaşmasını sağlamak için Yöresel Ürünler Satış Yeri Projesi yaptıklarını belirtmişti.

 

GÜZERGÂHLAR IŞIKLANDIRILDI

Keban Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucu Keban Jandarma ve Fırat Köprü yolu güzergahına ışıklandırıldı.

Keban Jandarma ve Fırat Köprü yolu güzergahı karanlık olmasından dolayı tehlike oluşturduğu için ışıklandırılması,o güzergahları kullanan vatandaşların da rahat etmesini sağladı.

 

KEBAN’I YEŞİLLENDİRDİ

Başkan Atlı özellikle  Keban’ın yeşillenmesi için bir çok önemli adım attı.

Keban Belediyesi organizesiyle aralarında grup gönüllü vatandaş ve sivil toplum örgütü ile beraber Seftil Dağı'nda Keban Fırat Nehri çevresine Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nden temin edilen 300 çam ağacı dikildi.

 

ENGELLİ VATANDAŞLARIN TALEPLERİ KARŞILANIYOR.

Keban İlçesinde yaşayan engelli vatandaşların tekerlekli sandalyelerinin temini noktasında da girişimlerde bulunan Başkan Atlı,

İlk etapta Milli Piyango İdaresi tarafından 10 adet engelli tekerlekli sandalyesinin Keban Belediyesi’ne verilmesi için girişimlerde bulundu.

 

KANALİZASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Keban İlçesinde ihtiyaç görülen kanalizasyon hatlarında onarım ve yenileme çalışmaları sürekli yapılıyor.

Kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi projesinin yapımı için de girişimler devam ediyor.

 

VATANDAŞLARIN RAHAT ETMESİ İÇİN HİZMETE DEVAM

Göreve geldiği ilk günden itibaren Keban’ın kalkınması için önemli çalışmaları hayata geçiren Başkan Atlı,özellikle ilçeye bağlı köylerde vatandaşların rahat etmesi için ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda,köy muhtarları ile istişare halinde olan Atlı, Soğanlı, Bahçeli, Çevrekaya, Taşkonak, Çalık, Aşağıçakmak, Büklümlü, Güneytepe, Kuşçu, Örenyaka, Üçpınar, Gökbelen, Göldere, Akçatepe, Koyunuşağı, Topkıran köylerinde ilaçlama yapıldı.

İlaçlama çalışmalarının aralıksız devam edeceği belirtildi.