KORONAYA CADDE ENGELİ

Korona ile mücadele kapsamında şehrimizde oluşturulan pandemi kurulu, önlem ve tedbirlerini son sürat arttırarak devam ediyor.

KORONAYA CADDE ENGELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda şehrimizde vatandaşın sıklıkla kullandığı bazı caddeler ve kaldırımlarda yürümeye kısıtlama getirildi.

 Valimiz Çetin Oktay Kaldırım'ın müdahalesi ile kuluçka süresi sonlanan ve daha tedbirli olmamız gereken korona sürecine yeni önlemlerle caddelerin ve kaldırımların boşaltılması yoluna girildi.

İlimizde gün geçtikçe arttırılan tedbirler vatandaşın zihninde adım adım sokağa çıkma yasağı mı geliyor?  şeklinde tezahür ediyor. Ancak halkımızın duyarlılığı arttıkça yasaklar azalır diye bir cemre de biz bırakalım vatandaşın zihnine... Ki sorumluluk hissiyatı artsın ferdi olarak.

Covid-19 koronavirüs salgını ile baş etmede sıkı sıkıya tedbirlerin alınıp; bir bir uygulamaların kapsamının derinleştirilmesi, halk sağlığını böylesine önemseyen valimiz haliyle kıvanç kaynağımız oluyor.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla yürütülen çalışmaları arttırarak Gazi Caddesi, 1. Harput Caddesi ve Vali Fahribey Caddelerinde yaya yürüme alanlarına getirilen sınırlandırma ile yapılan fiziki tedbirler, denetim ve uyarılar bizlere virüsün şakaya, ihmale gelmeyeceğinin kanıtlarını sunuyor.

Halkımızın da valimizin duyarlılığına sahip olması, hassasiyetle kurallara uyması da gakkoma has özverili, saygılı, sorumluluk ve kararlı duruş ile karşılık bulmalı.

Bu uygulamalardaki tek amaç bizleriz. Ne güzel ve ne derece müşfik bir devletimiz ve yöneticilerimiz var ki, bizi bizden daha çok düşünüyorlar. “Lütfen dışarı çıkmayın, çıkarsanız hastalık kaparsınız, bunu önce ailenize sonra tüm çevrenize yayarsınız, sonra bunlardan Allah korusun birkaçını kaybederseniz çok üzülür ve çok pişmanlık duyarsınız”   diyorlar.

Alınan bu önlemlerle lisan-ı hal ile bizlere bunlar söyleniyor. Lütfen bu naif çağrılar artık karşılık bulsun. Birkaç gün de görme şu Gazi Caddesi’ni. Yarınlarda daha şen ve cıvıl cıvıl bir Elazığ görmek ve hiçbir sevenimize zarar gelmesin istiyorsak, az duyarlılık ve azami dikkat…