HAYIRLA YÂD EDİLECEK BİR DEĞER

HAYIRLA YÂD EDİLECEK BİR DEĞER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehirler, bir yönüyle idarecileri ve yöneticileri ile anlam ve değer kazanırlar. Her bir bürokrat, resmi görevi gereği bir şehirde hizmet eder ve görevini hakkıyla yaparak ve hem şehirde hem de gönüllerde izler bırakarak görevinden ayrılmayı arzu eder.

Birçok bürokrat ne yazık ki ne şehirde ne de gönüllerde iz bırakmak şöyle dursun kara bir iş bırakarak ayrılırlar görev yaptıkları şehirlerden. Ve bazı bürokrat ve yöneticilerin isimleri bile anılma istenmez gittikten sonra. Çünkü ne bir eser bırakmışlardır ne de güzel bir intibaa.

Bunun istisnaları yok mudur, elbette vardır ve olacaktır. İşte böylesine mümtaz ve gayretli bir yöneticimize daha bugünlerde veda etmek zorunda kalıyoruz.

 İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya, önce Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü ardından da üç yıldan beri şehrimizde yıllarca sürdürdüğü hizmetlerine yaş akdi nedeniyle aramızdan ayrılıyor.

Duruşu, hizmetleri halkın tüm kesimlerine yayma ve bunu diğer kamu kurumları ve STK’larla yapma gayretinde olan ve bunda önemli bir başarı yakalayan Müftümüz Sarıkaya, yayınladığı mesajında, “Öyle inanıyorum ki Elazığ’da il Müftülüğü yapmak bir ayrıcalıktır. Çünkü Elazığ manevi yapısı, manevi duygusu gerçekten tüm Türkiye’mizde de iyidir ama Elazığ’ımızda daha da yüksektir. Bu benim için bir şanstı” cümleleriyle de bu kadim ve azizi şehirde bulunmanın mutluluğunu bir kez daha bizlerle paylaştı.

Hakimiyet olarak bizlerde inanıyoruz ki hatırşinas kişiliğiyle, munis, sevecen ve insana hizmet sevdalısı bir idareci bizler için büyük bir fırsat ve şanstı.

Müftülük hizmetlerini yürütürken tüm kurumlarla iş birliği içerisinde olup bu minvalde kurumlara önemli desteklerde bulunması yönleriyle de şehrimizde ayrıca hoş bir sada bırakan Müftümüzün ebedi saadetlere layık olduğunu biliyoruz.

Bundan sonraki yaşantısına  Bursa'da devam edecek olan muhterem müftümüzün evinin kapılarının bizlere açık olduğu ifadeleriyle gönüllerimizde bir kez daha taht kurdu. Ona duyduğumuz yakınlık saygı ve sevgi daha da katlandı.

Yaşadığımız tek üzüntü onun da dile getirdiği gibi koronavirus tedbirleri dolayısıyla bir araya gelemeden vedalaşmak oldu. Bu durum bizleri de ziyafetle müteessir etti. Ama sayın müftümüz şunu bilsin ki şehirde yaşayan her bir fert ve atan her bir kalp O’nu sevdi ve hep sevecek. Şehir halkı olarak hakkımız bizden yana sizlere helal olsun. Sizler de bizlere haklarınızı helal edin olur mu?