Kış Mevsiminin Yeni Vazgeçilmezi: Çay Karışımları

Melih Kuloğlu/ Mevsim değişimi ve hava sıcaklığının düşüşü insanları kötü yönde etkiliyor ve hastalıklara yol açabiliyor. Kış mevsiminde hastalıklardan korunmanın en iyi yolunun bitkisel çaylar olduğu ise herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Kış Mevsiminin Yeni Vazgeçilmezi: Çay Karışımları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kapalı Çarşıda kış çayları ve çeşitli bitki ürünleri satan Aktar Murat Yılmaz yeni nesil kış çayları ve yararları hakkında bilgiler verdi.

Kış çaylarının tüketilmesinden ziyade ne kadar ve nasıl tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz: “Kışın gelmesiyle hastalıklar çoğalıyor. Zaten günümüzün en meşhur kış hastalığı grip, soğuk algınlığı… Onun için de genellikle en fazla tüketilen ıhlamurdur. Onun dışında insanlar karışık çaylar tüketirler. Papatya, tarçın, zencefil hepsinin çeşitli faydaları var. Tabii bizim dikkat etmemiz gereken olay ise bunları ne kadar tüketmemiz ve nasıl hazırlanmamız gerektiği. Bunlar çok önemli hususlar” dedi.

Yılmaz, insanların artık ıhlamur gibi klasik çaylar kadar, yeni nesil karışım çayları da tercih ettiğini belirterek: “Zaman geçtikçe farklı karışımlar bulunmaya başlanıyor. Tabii bunlarda zararlı değil etkili karışımlar, misal ıhlamur tek başına gribi önlüyorsa bunun içine tarçın veya zencefil kattığın zaman bu sefer öksürüğe iyi gelir, kan şekerini dengeler. Karışımlar gripten ziyade bunlara iyi gelir. Tabii eski insanımız ıhlamurdan vazgeçmiyor. Yani burada da günümüz aktarlarına iş düşüyor. Halkın çoğunun bu yeni gelen karışımlardan ve bitkilerden haberi yok. Bu durumda bizim önerilerimiz doğrultusunda kullanıyorlar ve memnun kalıyorlar. Bu şekilde sadece ıhlamura değil yenilikçi ürünlere de yöneliyorlar. Ek olarak her bitkinin faydası vardır ama dediğim gibi bitkilerin bir kullanışı, belli bir dozajı vardır ve kullanıcılar çay hazırlarken bunlara oldukça dikkat etmelidir” sözleriyle cümlesini noktaladı.