KEBAN BELEDİYE BAŞKANI FETHİYE ATLI ETKİNLİĞE KATILDI

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği iş birliğiyle düzenlenen Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri, çeşitli etkinliklerle sürüyor. 

KEBAN BELEDİYE BAŞKANI FETHİYE ATLI ETKİNLİĞE KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meram Belediyesi tarafından etkinlikler kapsamında özel olarak düzenlenen Tarihi Tantavi Ambarı’nda Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması düzenlendi. 

JÜRİ’DEN BAŞKAN TORU’YA TEŞEKKÜR

Jüri üyeleri, tarihi bir atmosferi Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Etkinliklerine kazandırdığı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti. Birinciliği 541 puanla Dedeman Otel’in kazandığı yarışmada, 494 puanla Rixos Otel ikinci ve 485 puanla da Ramada Otel üçüncü oldu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ”

Ödül töreninde de bir konuşma yapan Başkan Toru, “9 bin yıl boyunca yerleşik hayata ev sahipliği yapan bu toprakların kıymetini çok iyi biliyoruz. Bu topraklarda yaşamanın bedelini yıllarca çok ağır olarak ödedik, bilançosu çok ağır oldu. Tarihin en pahalı topraklarında en ağır bedelleri ödeyerek zengin bir kültürel birikimle oturuyoruz şu anda. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalı ve her türlü kültürel sosyal etkinlikle daha da pekiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri etkinlikleri kapsamında yine Tantavi Ambarı’nda ‘Yerel Mutfak Avadanlıkları Sergisi’nin de açılışı yapıldı.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda yemek şefi ve davetli katıldı.(iha)