HİZMETLERLE DOLU BİR YIL...

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, 24 OCAK DEPREMİ, ARDINDAN KORONAVİRÜS SALGINININ OLUMSUZ ETKİLERİNE RAĞMEN GÖREV SÜRESİNİN İLK YILINDA BİRÇOK HİZMETE İMZA ATARAK VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

HİZMETLERLE DOLU BİR YIL...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine, 24 Ocak depremi ile koronavirüs salgınının oluşturduğu zorlu şartlar ve engellere rağmen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları  dolu dolu bir yılı geride bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleri ile Elazığ Belediye Başkanlığına aday gösterilen ve tam bir yıl önce görev  mazbatasını alarak Elazığ Belediye Başkanlığı görevine başlayan Şahin Şerifoğulları, halkın desteği ve güvenine layık olabilmek adına gönül belediyeciliği anlayışı ile hizmet edeceği vaadinde bulunmuştu.

SAMİMİYET HER MÜŞKÜLÜ KOLAY ETTİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, samimiyet ve gayretle başladığı görevinde zor gibi görünen birçok işi kolaylaştırdı  ve hayata geçirdi.

İşte halka güvenen ve halkla birlikte yürüyen Başkan Şerifoğulları’nın bir yıl içerisinde hayata geçirdiği projelerden sadece birkaçı…

KENTSEL DÖNÜŞÜM KARŞIYAKA İLE BAŞLADI

 Elazığ Belediyesi’nce Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mevcut 331 konutun yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. TOKİ tarafından Karşıyaka Mahallesindeki 6 hektarlık alanda yeni binaların inşa çalışmalarına başladı.

MEYDAN VE YER ALTI OTO PARKLARI

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) eski binası Elazığ Belediyesi’ne devredildi.

Proje kapsamında Kapalı Çarşı girişinde tarihi Valilik binasının hemen arkasında yer alan SGK binası yıkılarak alan, yer altı otoparkı ve meydan olarak düzenlenecek.

AKPINAR MAHALLESİ MEYDAN VE YERALTI OTOPARKI

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın girişimleri sonucunda Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Elazığ Belediyesine devredildi. Alan yeraltı otoparkı ve meydan olarak düzenlenecek.

KENT MEYDANI VE YERALTI OTOPARKI

Yıkımı gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Lisesinin bulunduğu alanın Elazığ Belediyesi’ne devri sağlanarak Elazığ Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasındaki alan, yer altı otoparkı ve kent meydanı olarak düzenlenecek.

TARİHİ KAPALI ÇARŞI’YA YENİ KİMLİK

Şehrin marka değerleri arasında yer alan 100 yıllık maziye sahip Kapalı Çarşı, restorasyon çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandı. Restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi çarşı bünyesindeki 116 dükkânın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirilerek, kaldırımlar yenilendi, çatı tadilatı ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi.

FUAR ALANI PROJESİ

Türkiye'nin ilk konsept projelerinden biri olacak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi yapım ihalesi 5 Aralık 2019’da gerçekleştirildi.

Kültür Park yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda toplam 25 bin metrekare alan üzerinde, 17 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Fuar alanı; bünyesindeki kapalı sergi alanı, çok amaçlı salonlar, fuaye alanları, restoran, idari bina ve otoparkıyla kompleks bir yapı kimliğine sahip olacak. 

Uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacak fuar merkezi ile sanayimizin ve ticaretimizin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine imkan tanınmış olacak.

MÜZELER ŞEHRİ ELAZIĞ

Elazığ’ımızın turizm potansiyeline katkı sağlamak amacı doğrultusunda Gastronomi Müzesi, Kürsübaşı Müzesi, Harput Alimler Müzesi, Kent Müzesi ve Basın Müzesine ilişkin çalışmalar başlatıldı.

İl Özel İdaresi tarafından Elazığ Belediyesi’ne devredilen Harput Konağı olarak bilinen alanda Gastronomi Müzesi ve Kürsübaşı Müzesi projeleri hayata geçirilecek.

Şehrin manevi büyüklerinin isimlerinin yaşatılacağı Harput Alimler Müzesi, şehir hayatı ve tarihinden kesitlerin bulunacağı Kent Müzesi ve şehrimizde geçmişi uzun yıllara dayanan basınımıza ait tarihi bilgilerin bulunacağı Basın Müzesi de şehrin turizmine değer katacak.

CİP KÖYÜ JEOTERMAL PROJESİ

Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasının tasarrufu 30 yıllığına Elazığ Belediyesi’nde olacak.

Elazığ Belediyesi tarafından 45 dönümlük Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasında, Pilot Sera Tesisi, Pilot Termal Tesis, Pilot Su Analiz Laboratuvarı, Bina Isıtma Sistemleri, 3 D Jeotermal Yeraltı Haritalanması, İleriye dönük Fizibilite Raporlarının Oluşturulması, Sağlık Turizm Yatırım Çalışmalarına yer verilecek.

KANAL BOYU BULVAR PROJESİ

Üniversite, Yeni, Fevzi Çakmak, Esentepe ve Yıldızbağları mahalleleri üzerinden Harput yoluna bağlanan toplam 3.500 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, 6 şerit olarak düzenlenen Kanal Boyu Bulvarı Projesinde sona gelindi. 

YAHYA KEMAL CADDESİ YENİLENDİ

Şehrin ana arterleri arasında yer alan 520 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğindeki Yahya Kemal Caddesi, 4 şeritten altı şeride çıkarıldı. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen yol genişletme çalışmasıyla, cadde genişliği 30 metreye çıkarılarak, 3 geliş 3 gidiş şeklinde düzenlendi.

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASI

Tarihi kimliğiyle geleceğin turizm merkezi olma yolunda ilerleyen Harput’ta hayata geçirilecek Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi için çalışmalara start verildi.

11 Kasım 2019 tarihinde sözleşmesi imzalanan proje doğrultusunda, Balakgazi Parkı önündeki kayalıklar üzerine, 220 m2 zemine sahip cam seyir terası inşa edilecek. Toplam 5 bin 800 m2’lik alanda komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Alan; havuzları, kameriyeleri, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları, otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kazanacak.   Proje 2020 yılı içerisinde tamamlanarak, turizme kazandırılacak.

KENT-KÖY PROJESİ

Çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı yakalayacakları Kent-Köy Projesi çalışmaları başladı. Çayda Çıra Mahallesi, TOKİ 1. Etap Konutları arka kısmında (Anguzu Baba Sokak) yer alan 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen proje, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı.

DİKEY BAHÇELER

Kent estetiğine değer katan Dikey Bahçe Uygulama çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında 30 adet dikey bahçe panosu ile 35 adet çiçek şelalesi ve 10 adet küre saksı şehrin farklı noktalarına yerleştirildi. Dikey bahçe uygulamaları ile şehir yaşamının getirisi olan soğuk betonarme duvarlar, farklı renk tonlarıyla görsel zenginlik kazandı. (Kültür Park, İstasyon Caddesi, Abdullahpaşa Kavşağı, Harput Ahmet Kabaklı Bulvarı, Malatya Caddesi yeşil kuşak, Öğretmenevi önü dikey bahçelerle görsellik kazanırken, Harput Mahallesi’nde yol boyundaki direklere 55 adet yapay sardunya saksı yerleştirildi.)

RAKAMLARLA 1 YIL

749.783,57 METREKARE ASFALT ÇALIŞMASI

5.535,00 METRE BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI

62.843,03 METREKARE KALDIRIM YENİLEME ÇALIŞMASI

41.487,84 BORDÜR YENİLEME ÇALIŞMASI

9.327,00 METREKÜP TAŞ DUVAR YAPIMI

1.381,00 METREKARE BETON DUVAR YAPIMI

165.200m2 YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

BİR YILDA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN 8.26’DAN 8,74’E ÇIKARILDI

ŞEHİR GENELİNDE 5.504 ADET AĞAÇ, 351.645 ADET ÇİÇEK, 45.000 ADET LALE VE NERGİZ, 73.711 ADET BİTKİ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ŞEHİR GENELİNDE 21.600 m2 HYDROSEEDING YÖNTEMİ İLE ÇİM SERİMİ, 46.877 m2 RULO ÇİM SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10.253 METRE BORDÜR, 7.555 m2 PARKE TADİLAT ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ŞEHİR GENELİNDE 50 KAVŞAKTA KAVŞAK DÜZENLEME VE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILDI, 2020 YILI İÇERİSİNDE 25 ADET KAVŞAKTA DAHA DÜZENLEME VE PEYZAJ ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

ŞEHİR GENELİNDE 63 PARK ALANINA OYUN GURUBU VE 20 TAKIM FİTNESS ALETLERİ KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MAHALLELERE 16 ADET YENİ PARK

5 ADET TEMATİK PARK

 

ELAZIĞ’IN ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

Şehrin altyapı sorununu çözüme taşıyacak altyapı ihalesinin 2020 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilerek, alt yapı yenileme çalışmalarının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

18 ADET YENİ DERİN SU KUYUSU

Şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Mollakendi beldesinde 12 adet, Doğankuş Köyünde 2 adet, Ataşehir Mahallesinde 4 derin su kuyusu devreye alındı.

İTFAİYE KAVŞAĞI’NA KALİTE VE KONFOR

12 NOKTADA AKILLI KAVŞAK UYGULAMASI

 ‘ÖNCE YAYA’ PROJESİ

TOPLU TAŞIMA HİZMETİ SUNAN SÜRÜCÜLERE EĞİTİM DESTEĞİ

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA AĞI REHABİLİTASYON PROJESİ

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ PROJESİ

TOPLU KULLANIM ALANLARINDA HİJYEN

CAMİ HALILARI DÜZENLİ OLARAK YIKANARAK, DEZENFEKTE EDİLİYOR

KORONA VİRÜS SALGINIYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA DESTEK

24 OCAK DEPREMİNDE ELAZIĞ BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN İLK 1 SAATTE 32 VATANDAŞIMIZ KURTARILDI

KOVİT 19’LA MÜCADELEYE DESTEK

ELAZIĞ BELEDİYESİ YAZ ŞENLİKLERİ

2. DEDE KORKUT ULUSLARARASI HİKÂYE YAZMA YARIŞMASI

ELAZIĞ BELEDİYESİ TUR OTOBÜSÜ

 

AİLE DANIŞMA VE EĞİTİM MERKEZİ

ADEM bünyesinde düzenlenen Aile İçi Eğitim Programlarıyla da geniş kitlelere ulaşıldı. Depremzede Çocuklara psikodestek programları gerçekleştirildi.

 

DEPREM SONRASI 35 NOKTADA KURULAN AŞEVLERİNDE İKRAMLARDA BULUNULDU

Yaşanan deprem sonrası ilk günden itibaren tesislerde ve çadır kentlerde kalan vatandaşlara 35 noktada kurulan aşevleri aracılığıyla sabah kahvaltısında 10 bin kişilik çorba-ekmek, akşam yemeğinde 5 bin kişilik sıcak yemek, saat 22.00’da ise 5 bin kişilik çorba ve ekmek ikramında bulunuldu.

PAYLAŞIM NOKTALARI

KİMSESİZ VE YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİ

MOBİL BEYAZ MASA     

BEL-PER İŞÇİLERİNE ZAM

ELAZIĞSPOR’A DESTEK