HATIRALARINI MI YAZSA?

HATIRALARINI MI YAZSA?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmar planı tartışmalı bir şekilde belediye meclisinde görüşülmesinin ardından Başkan Şahin Şerifoğulları’nın da haklı tepki ve sitemleriyle kabul edildi ve askıya çıktı.

İlk günden beri herkesin bilgisine sunulan ve kapalı kapılar ardında değil tüm kamuoyunun önünde olgunlaşıp imar komisyonuna sevk edilen, burada da belediye meclis üyelerinin eleştiri ve önerilerine açılan imar planına, MHP Meclis Üyesi Behçet Susmaz’ın çekimser kalmasına pek anlam veremedik.

Şahin Başkanın konuşma ve sitemlerinden de anlıyoruz ki kendisi bizzat ve defaten Belediye Başkanı tarafından komisyona davet edilmiş, kendi tecrübe ve birikimlerinin plana yansıtılması ve görevlilere bu konuda yön ve ufuk vermesi istenmiş. Behçet Bey de eski bir belediye başkanı ve inşaat mühendisi olma özelliği ve bilirkişi edasıyla komisyona katılmış ve katkısını sunmuş.

Sonrasında ne mi olmuş? Biz şaşırmadık ama bir Behçet Susmaz klasiği yaşanmış. Kendisinin önerileri ile şekillenen, belediye başkanı Şerifoğulları’nın bizzat daveti ile katkı sunduğu plana kendisi kabul oyu vermemiş.

“Benim plana yansıyan görüşümün de imzamın da çok hükmü yok. Son tahlilde ben kabul oyu vermiyorum” diyerek bir nevi kendini inkâr etmiş ve çekimser kalmış.

Aslında 70’li yıllarda kalmış bir şehircilik anlayışı ve ufkunun 2050’lere sari bir planda yer almalı mıydı bilinmez ama Başkan Şerifoğulları'nın bu iyi niyet ve katılımcı bakışının karşılığı bu olmamalıydı.

Neyse ki Behçet Susmaz klasiğini bilenler çok şaşırmadı bu olaya. Ama Başkan Şerifoğulları belki bu durumu ilk kez yaşadığı için epey şaşırdı ve tepkisini de arkadan değil bizzat yüzüne ve gayet samimi bir üslup ile dile getirdi.

Ne diyelim, nostalji ile klasik mantalite karışımı bir aklın zaten plana vereceği bir şey de olamazdı. Behçet Bey, artık gelenekselleşen bu eylemleri sebebiyle siyasetten emekli olmaya ve anılarını yazmaya başlar mı dersiniz? Bizce artık zamanı geldi gibi.