Erdoğan'ın Tasarrufla İmtihanı

Başkan Erdoğan, tarihi Irak ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın Tasarrufla İmtihanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir gazetecinin kamuda tasarruf ile ilgili sorusuna cevap veren Erdoğan; “Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Yani bundan farklı bir şey anlaşılmamalı. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir. Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız. Bunun için de gereği neyse kesinlikle bunu hükümet olarak yapmakta kararlıyız. Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunu daha önce biz başardık. Yine başaracağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuda tasarrufa bakışı ve amaçları böyle.

Bu açıklamalardan çıkardığımız sonuç şu ki devlet dairelerinde lüks araç yanında araç kiralanmalarına ciddi kısıtlama gelecek. Temsil- ağırlama giderleri mercek altına alınacak. Devlet yöneticilerine pahalı ve sanat eseri statüsündeki pahalı hediyeler alınmayacak. Hele hele bayram çikolatası adıyla bir otomobil,  çiçek ve çelenk ücreti olarak da bir kamyon alacak düzeyde para harcanmayacak.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından anladığımız kadarıyla DSİ 9. Bölge Müdürlüğünün önceliği sulama projeleri olacak ve tüm bütçesini buna göre oluşturacak. Lojman, kamu binası ve sosyal tesislere asla para harcanmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarına göre yine Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün önceliği mevcut şehirlerarası yolları önce kazıyıp asfaltı sıyırıp üzerine yeniden asfalt yapmak   değil, önemli bir ihtiyaç olan Pertek Köprüsüne yönelik bütçe oluşturmak ve bu projeye yoğunlaşmak.

Yine Erdoğan’ın bu açıklamalarından anladığımıza göre Orman Bölge Müdürlüğü diktiği 100 fidan için görkemli ve canlı yayınlanan törenler yerine, tüm güç ve kaynaklarını Elazığ’ı çevreleyen çeperlerin ağaçlandırılmasına tahsis edecek. Şehrin siluetini değiştirecek.  Eğer bu kurumlar bu çalışmaları yaparsa bizler de anlarız ki Erdoğan’ın sözleri karşılık bulmuş ve devlet sözlerinin arkasında durup yapılanları takip etmiş.  Yok, eğer bunların hiç biri olmayacaksa bundan da anlarız ki devletin bürokratlarının devleti dinlediği yok.

Ve yine anlarız ki, adamlar bildikleri ve her zaman yaptıkları yolda gidiyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ne derse desin bürokratlar bildiğini okuyacak, “dediğim dedik öttürdüğüm düdük” diyecekler.

Hangisi olacak bakıp göreceğiz.