ELİ KOLU BAĞLI BAŞKAN

ELİ KOLU BAĞLI BAŞKAN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantılarının son oturumunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları önceki yönetimlere değinerek MHP meclis üyesi ve eski belediye başkanı Behçet Susmaz’ın eleştirilerine çok anlamlı  ve bir o derecede isabetli cevaplar vermiş.

Genç yaşına rağmen Behçet Susmaz gibi kurt siyasetçileri bile hazır cevaplarıyla  susturan bir siyasi yeteneğe sahip Şahin Şerifoğulları, zabıtaların yetersiz olduğuna ve bazı çalışmaların yapılamadığına yönelik Susmaz’ın eleştirilerine bakın nasıl cevap vermiş:

 “Parayı bitiren benden önceki başkanlarımız. Siz de eski bir başka olarak buna dâhilsiniz. Elemanları alan sizlersiniz başkanım. Eleman da alamıyoruz Allaha çok şükür. Biraz fazla zabıta alsaydınız, fazla su ürünleri mezunu almasaydınız bizde sıkıntı yaşamasaydık”

Başkan Selmanoğlu döneminde önce sözleşmeli memur yapılan ardından da kadro verilmesiyle memur olan 150 mühendis ve teknik elaman için de konuşan Başkan Şerifoğulları,  bakın bu  konuda neler söylemiş:

“Sorunları biliyoruz ama bu sorunları tam anlamıyla çözemiyoruz. Maalesef bir yerde tıkanıyoruz. Dediğimiz gibi çok alakasız isimler alınmış, çok alakasız farklı farklı birimlerde çalıştırılması gereken eleman alınmamışta tek tipten yüz tane alınmış. Bunu da farklı yerde çok fazla çalıştıramıyorsun. Ancak kendi alanında mühendisliği ile alakalı fen işlerine gönderirsin, etüt merkezine gönderirsin ama su kanalizasyona maalesef götüremiyorsun, endeksi okumaya gönderemiyorsun. Onun dışında atıl durumda olan elemanımızı yok denecek kadar azalttık, çalışmalarımızı yapıyoruz. Dün bununla alakalı zaten toplantı yaptık. Her birimden mutlaka bir eleman alın ve su kanalizasyonu güçlendirin”

Başkan Şerifoğulları, hem taşı gediğine koymuş hem de çok isabetli bir tespit yapmış. Başkan Selmanoğlu döneminde memur yapılan çok sayıda jeoloji mühendisinin belediyeye maliyeti oldukça fazla. İşe alındıkları günden itibaren bir iki istisna hariç belediyeye  katkısı olmayan jeoloji ve su ürünleri mezunları  tam anlamıyla belediyeye  yük. Bunu düzeltmek de Şahin Başkana düştü. Rabbim kolaylıklar versin…