YENİDEN, AMA KİMLERLE?

YENİDEN, AMA KİMLERLE?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'nin 29. Kızılcahamam Kampı sona erdi. Kampın sloganı ise tıpkı dil sürçmesi olarak kameralara yansıyan Refah Partisi günlerine bir özlemi ifade eder nitelikteydi.

"Milletimiz için, durmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışmaya devam... Birlik, dirlik ve kardeşlik için YENİDEN yollara düşme vakti!" sloganı tam da eski günlere ve herkesin ülke için, dava için ve misyon için karşılıksız yollara düştüğü, direklere bayrak astığı günlere bir özlem olarak yorumlandı.

Erdoğan’ın bu özlemi çok doğru ve gerçekten de çok gerekli. Ama gelinen noktada yeniden yollara düşecek birilerini bulabilirler mi çok bilemedik. Erdoğan’ın tarif ettiği karşılıksız, beklentisiz yola çıkanlar ve birçok fedakârlıkta bulunanlar 17 yıl boyunca ne kadar ilgi gördü ki. Onların samimiyeti ve gayretlerinin üzerine basarak kimler nerelere gelmedi ki. Ama birlikte yol yürünenler şimdilerde uzaktan bakanlardan oldular. Çünkü onlara ne bir itibar, ne bir değer ne de bir kıymet verildi.

Hatta birileri onlara bakarak geçmişte kendi yamukluklarını ve yanlışlarını gördüğü için onlardan öcü gibi kaçar oldular. Hakikati duyma ve dinlemek istemediler.

Bu sebeple Başkan Erdoğan’ın sloganında karşılık bulacağı kesim kırılmış, dökülmüş ve itibarsızlaştırılmış durumda. Gönül almak da hep lafta kaldığı ya da gayri samimi ve göstermelik yapıldığı için yakın zamanda yollara çıkılacak bir atmosfer hala ufukta gözüküyor.