ELAZIĞ'IN VAZGEÇİLMEZİ 'PEYNİRLİ EKMEK'

Kübra Kabukçu/Elazığlıların vazgeçemediği ve şeker, peynir ve unun bir araya geldiği lezzet 'PEYNİRLİ EKMEK' ilgi görmeye devam ediyor.

ELAZIĞ'IN VAZGEÇİLMEZİ 'PEYNİRLİ EKMEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Yöresine has olan Peynirli Ekmek gittiği her yerde rağbet görüyor. Özellikle il dışından gelen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği peynirli ekmek için fırınlar da yoğunluk yaşanıyor.

Elazığ’da fırınlar diğer siparişlerin yanı sıra peynirli ekmek üretimi yapıyor.

Peynirli ekmeğin Elazığ’a özel bir lezzet olduğuna dikkat çeken fırıncılar, sipariş oranlarına bakıldığında peynirli ekmeğin lahmacun ve pideye oranla daha çok tercih edildiğini ve yoğun bir ilgi gördüğünü ifade ediyor.

Peynirli ekmeğin yapılışı hakkında bilgiler veren fırıncılar,“  “Yapım aşaması çok basittir. Zaten bizim Elazığ’ımıza özeldir. Başka iller de yoktur. Yapım aşamasının zaten fazla eziyet isteyen bir tarafı yok. Sadece normal hamurumuzdan oluşan peynir ve şeker karışımı ile ortaya çıkıyor.” diye ifade etti.

Fırıncılar, “Diğer illerde henüz bu tadın farkına varılmamasından dolayı galiba sadece Elazığ’da yapılıyor. Genellikle en çok yaz aylarında talep oluyor ve kış aylarında da ilgi görmeye başladı. Elazığlı olmayanlara anlattığımızda peynir ve şekeri yan yana yakıştırmayıp garipsiyorlar. Ama ne kadar güzel bir lezzet olduğunu yedikleri zaman anlıyorlar. Sadece evine götürmek için yaptıranlar gelmiyor. Bazıları şehir dışına çıktığında bile götürüyor.” dedi.