EBA BENZERİ AİLE TELEVİZYONU

DİZİLERLE BOZULAN AİLE YAPISINI DÜZELTMEK İÇİN MEB'İN EBA SİSTEMİ ÖRNEK ALINARAK AİLE BAKANLIĞI TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLECEK BİR TV KANALI İLE 'AİLE OKULU' ADIYLA AİLENİN TÜM FERTLERİNE HİTAP EDEN BİR TELEVİZYON KANALI KURULMASI İSTENİYOR

EBA BENZERİ AİLE TELEVİZYONU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi sürecinin şartları gereği başta eğitim olmak üzere birçok çalışma ve eğitimler uzaktan verilmeye başlandı. Evde daha çok kalmak zorunda kalan insanlarımız, genelde aile yapısını bozan ve her gün RTÜK’e şikâyet edilen dizilere ve onların tekrarına mahkûm edilmiş durumda.

SON KALE YIKILIYOR MU?

Son yıllarda başta İstanbul Sözleşmesinin getirdiği şartlar ve değişik faktörlerin getirdiği olumsuzluklarla ciddi yaralar alan aile yapısının  korunması için başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere çok sayıda resmi ve özel kurum çalışmalar yapıyor.

ÇALIŞMALAR DAR KAPSAMLI KALIYOR

Bakanlık, Belediyeler, Müftülükler, STK’lar ve aile dokusunu koruma yönünde kendilerini gönüllü olarak gören duyarlı çevrelerin çalışmaları ve projeleri her ne kadar iyi niyetli ve fedakârane gayretlerle devam ettiriliyor olsa da bu etkinliklerin hedef kitleye ulaşma sayısı oldukça kısıtlı kalıyor.

Bakanlığın bu konuda özel kurulmuş genel müdürlük ve taşradaki ilgili birimleri, Belediyelerin çok önemli bir hizmet olarak hayata geçirdikleri Aile Danışma ve Eğitim Merkezleri (ADEM), Müftülüklerin bünyesinde bulunan Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) bu konuda çok güzel çalışma ve örnek faaliyetler ortaya koyuyorlar.

BAKANLIK DUYARSIZ

Adında aile bulunan bakanlığın duyarsızlığına  rağmen belediyeler ve müftülükler bu konuda daha bir gayret gösteriyor ve pandemi sürecinin olağanüstü şartlarına ve zorluklarına rağmen aile hakkında, ailenin yapısını güçlendirme adına ciddi gayretler ortaya koyuyor ve önemli çalışmalar yapıyorlar.

İlimiz müftülüğünün yine ilimizden yetişen ve alanında otorite olarak görülen psikolog Prof. Dr. Medaim Yanık’ı halkımızla sosyal medya ortamında buluşturmak ve onun tecrübe ve deneyimlerden  istifade ettirmek önemli bir hizmet olarak yorumlanıyor.

Yine müftülüğün aile yapısını koruma ve güçlendirme yönünde;  birikim, donanım ve tecrübeleriyle alanlarında uzman ve  saygın şahsiyetleri aynı yöntemle halka buluşturmaları takdire şayan bir çalışma olarak görülüyor.

EBA BENZERİ AİLE OKULU

Resmi ve özel kuruluşların, toplumu meydana getiren en küçük yapı olan aileyi olası tehlikelerden korumak için MEB’in uzakta eğitim için başlattığı EBA benzeri bir projeyi Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığını hizmete alması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, oluşturulacak bir televizyon kanalının uzaktan ailenin her yaştan insanımıza   yönelik eğitim yapan bir televizyon kanalı oluşturulması gerektiğini  ifade ediyorlar.

 

EĞİTEN VE EĞLENDİREN KANAL

Aile okulu adı altında oluşturulacak bir televizyon kanalında çocuklara, gençlere, yaşlılara, bayanlara yönelik hem eğitim hem de değerler eğitimi ile öz değerlerimizin yaşatılacağını hem de toplumsal yapımızın güçlendirecek konulara ağırlık verilmesi gerektiğini  ifade ediyorlar.

Öğretirken eğlendiren, tarih, edebiyat, musiki, tiyatro, pratik bilgiler, yemek tarifleri, el becerileri, çevre bilinci, aile ekonomisi, atık eşyaların değerlendirilmesi ve daha birçok konuda yapılacak programlarda  hem eğitim yapılmış olacak hem de ailenin korunması ve güçlendirilmesine katkı sunulacak.

 

DİZİLER AİLEYİ DE PSİKOLOJİYİ DE TAHRİP EDİYOR

İnsanların çoğunlukla evde kaldığı ve daha uzun süre uygulanacağı ifade edilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle televizyonlara ve mevcut dizilere mahkum edilen halkımızın,  hem dizilerin aileyi bozan gayriahlaki konu ve sahneleri hem de sürekli aynı mesajlara muhatap olması sebebiyle psikolojiyi  de bozduğuna dikkat çeken uzmanlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kısa süre içerisinde EBA benzeri bir televizyon kanalı açmasının büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade ediyorlar.