ÇİLEK UNUTULDU DUTA SAHİP ÇIKALIM

ÇİLEK UNUTULDU DUTA SAHİP ÇIKALIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş yıllarda Gezin Beldemizde yetişen çilekleri tanıtmak ve bölgenin ekonomisine katkı sunmak amacıyla geleneksel hale getirilen Çilek Festivali, gezin belediyesinin kapatılması ile birlikte son bulmuş ve çilek de sahipsiz kalmıştı.

Maden sınırları içerisinde olması dolayısıyla Maden kaymakamlığının el atması beklenen kendine has bir tadı ve aroması bulunan çilek üreticileri bir adım atılmasını beklemiş ancak bu konu zamanla askıya alınarak unutulmuştu.

Şimdilerde taşınma sorunu ile uğraşan Maden Belediyesi’nin de bu alanda söz sahibi olmadığını gören üreticiler, kendi ürünlerini kendi imkânları ile sosyal medyada tanıtmak ve pazarlamak yoluna giderek bu nezih ürüne gerekli kıymeti vermeye devam ediyorlar.

Elazığ için önemli bir meyve olan dut ise Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’nın  sahiplenmesi ve gündeme getirmesi  ile yeniden keşfedildi.

Arabistan’da yetişen hurma kadar besleyici bir değer taşıyan ve kendisi yanında pekmezi, marmelatı, dondurması ve diğer yan ürünleri birçok hastalığa şifa kaynağı olan dutun daha fazla tüketilmesi ve sanayi alanında da kullanılması için kolları sıvayan Akçakiraz Belediye başkanı Sabahattin Kaya’nın önümüzdeki yıllarda gerçekleştirecekleri festivaller ile bu değeri tüm dünyaya tanıtacaklarını ifade etmesi sadace Akçakiraz için değil tüm şehir için bir heyecan oluşturdu.

Son yıllarda ülkeler ve şehirlerden ziyade mikro beldeler ve spesiyal ürünler ile öne çıkan yöreler hem çok güzel bir tanıtım yapmış oluyor hem de şehir ekonomisine önemli bir katkı sağlamış oluyorlar. Bu gerçeği görerek harekete geçen Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’ya bu girişimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Darısı Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz’un başına…