CEHALET Mİ KASIT MI?

Bilindiği gibi 24 Ocak depreminde çok sayıda bina yıkıldı ve yerlerine yenilerin yapımıyla ilgili TOKİ tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı.

CEHALET Mİ KASIT MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

En hızlı giden ve önümüzdeki günlerde muhtemelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek anahtar teslim törenine katılacağı Dilek Apartmanının yerine yapılan konutlarda da sona gelindi.

TOKİ müteahhidi tarafından sözleşmede yazılı tüm işler tamamlandı gibi. Elazığ Belediyesi de kendi görev ve sorumluluk alanına giren resmi yol ve kaldırımlarda çalışmalar yapıyor ve bunu kurumsal sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Ancak bazı vatandaşlar, duyarlılık mı dersiniz yoksa “bak nasıl da yakaladım”  türü bir yaklaşımla mı dersiniz bilinmez, bu çalışmaların resimlerini yayınlayarak, TOKİ müteahhidinin yapması gereken çevre düzenleme çalışmalarının Elazığ Belediyesi tarafından yapıldığı iddia eden  paylaşımda bulunmuşlar.

Kaldırım ve yol asfalt çalışmalarının çevre düzenlemesi kapsamına girip girmediğini aslında her vatandaş bilir. Bunun için belediye meclis üyesi olmaya bile gerek yoktur. Çevre düzenlemesi daha çok ağaç, yeşillendirme, bitkilendirme ve peyzaj çalışması olarak bilir ve doğrusu da budur.

İmar planında yer alan tüm yolların yapım, bakım onarım, kaldırım ve tüm altyapı çalışmaları belediyelerin görevidir.

Dilek sitesinde yapılan çalışmalar da bunlardan ibarettir. Söz konusu inşaat, gazetemizin tam karşısında olduğu, çalışmaları yakından ve hemen her gün takip ettiğim için, hiç kimsenin değil ama vicdanımın avukatlığına soyunarak ve açık yüreklilikle söylemeliyim ki çevre düzenleme çalışmaları ilgili TOKİ yüklenicisi tarafından yapılmıştır. Elazığ Belediyesi’nin,  kendi görev ve sorumluluk alanına giren altyapı, yolların asfaltlanması ve kaldırımların döşenmesi dışında herhangi bir çalışması da olmamıştır.

Gerçekler buyken, bazı “duyarlı” şahısların belediyeyi itham eden paylaşımlarının bilgisizlikten mi yoksa kasten mi yapıldığını varın siz yorumlayın.