ÇALIŞAN KADINLARA ÖNEMLİ DESTEK

Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesinin Usul ve Esaslarına göre önemli bir destek açıklaması geldi.

ÇALIŞAN KADINLARA ÖNEMLİ DESTEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan açıklamada çocuğu olup çalışan kadınlara 650 TL destek verilecek.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada,“ Proje, Ankara, Elazığ, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Malatya illerinde, yani toplam 7 ilde uygulanacaktır. Projeye; 0-60 ay aralığında çocuğu olan ve işyerlerinde ( kamu dahil) 4/a kapsamında tüm sigorta kollarına tabi çalışan kadın sigortalılarımız, bu illerde ikamet etmek, destek aldığı sürede sigortalı çalışmalarına devam etmek ve Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Gündüz Bakımevi, Kreş ve Ana Okullarından kurumsal bakım hizmeti aldığını belgelemek kaydıyla 24 ay boyunca ve her bir ay için yaklaşik 650 TL  kendilerine ödenmek suretiyle bu destek sağlanacaktır.

Projeye başvurular Kurumumuza ait web sayfamız üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Proje boyunca kurumumuzda söz konusu iş ve işlemleri gerçekleştirmek icin proje ofis görevlileri bulunacaktır.

Projeden Elazığ ilimizde 500 (bu sayı başvuru durumuna göre artırılabilecektir) kadın çalışanımız diğer şartları sağlamak kaydıyla istifade edebilecektir.

Projeden istifade eden kadın sigortalımız işten ayrılmaları halinde iş-kur'a kayıtlı olmaları kaydıyla 3 ay daha bu destekten istifade edebileceklerdir.

En fazla 2 çocuğa kadar, her bir çocuk için ayrı, ayrı olacak şekilde bu destekten  istifade edilebilecektir.

 Projeye ön kayıtlar 15 Ekim Salı günü saat 14.00'ten itibaren, web sayfası üzerinden e-devlet şifresiyle yapılabilecektir.