CADDE Mİ? YARIŞ PİSTİ Mİ?

Elazığ Merkez Malatya Caddesi'nde gece saatlerinde farklı modellerde araçlarla yarış yapıldığı iddiaları nedeniyle vatandaşlar tedirgin ediyor. Çoğu zaman ciddi kazaların meydana geldiği cadde de ekiplerin denetimlerini sıklaştırması isteniliyor.

CADDE Mİ? YARIŞ PİSTİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Elazığ Merkez Malatya Caddesi’nde gece saatlerinde farklı modellerde araçlarla yarış yapıldığı iddiaları nedeniyle vatandaşlar tedirgin. Geçen dönemler de bu nedenle bir çok kazanın yapıldığı ve insanların hayatlarını tehlike altına atan bu durum nedeniyle vatandaşlar, ciddi bir denetim istiyor. Vatandaşlar,gerekli önlemlerin alınmaması halinde durumun daha da vahim hale geleceğini ifade ediyor.

İNSANLARIN HAYATLARINI TEHLİKE ALTINA ATIYORLAR

Elazığ’ın en işlek ve yoğun ana caddeleri üzerinde, bazı zamanlar da patinaj ve drift yapanların yayaları ve diğer sürücülerin mal ve can güvenliğini tehdit altına atarken,yapılan denetimler sonucu bir çok duyarsız sürücü ceza aldı.

 

BAHİSLİ ARABA YARIŞLARI YAPILIYOR MU?

Geçmiş yıllarda Elazığ’da bahisli araba yarışlarının yapıldığı yönünde kamuoyunda gündeme gelmiş ve yarış yapanların birçoğu  yakalanarak cezai işlem uygulanmıştı.Özellikle bu yarışların Malatya Caddesi ve güney çevre yolunda yapıldığı iddia edilmişti.

MALATYA CADDESİNDE KAZALAR ARTIYOR

Özellikle son zamanlarda Elazığ Merkez Malatya Caddesinde trafik kazalarında artış meydana geldi. Yapılan kazaların bir çoğu ise aşırı hız nedeniyle.Yaşanan kazalar özellikle onlarca insanın yaralanmasına ve özellikle yayaların hayatlarının tehlike altında olmasına neden oluyor.

 

POLİS DENETİM YAPIYOR AMA YETMİYOR

Özellikle Elazığ Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri,denetimlerini aralıksız sürdürürken, kesilen cezalar ise dikkat çekiyor. İnsanların hayatlarını tehlike altına atan bu davranışlara taviz vermeyen ekiplerin mücadeleleri ise bazı zamanlarda yetmiyor. Özellikle gece saatlerinde abart eksoz kullananarak hız yapan duyarsız sürücüler, kendilerinin ve diğer insanların hayatlarını tehlike altına atmaya devam ediyor.

KARŞIDAN KARŞIYA GEÇERKEN TEDİRGİN OLUYORUZ

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, “En kısa zamanda abart eksoz kullanan, drift yapan, patinaj çekerek çevreye korku salan bu şahıslara gerekli bütün cezalar verilmeli. Malatya Caddesinde özellikle gece karşıdan karşıya geçerken tedirgin oluyoruz. Bazı araçlar çok sürat yapıyor.’’ dedi.

 

HIZ SINIRI GETİRİLMELİ

Vatandaşlar, ’’Elazığ Valiliğinin orda hız sınırının aşılmaması için uyarılar var.Cihazlar ile takip ediliyor. Malatya caddesi için böyle bir uygulamanın yapılması gerekiyor.İnsanların bu konu da hassas olması gerekiyor. Özellikle aşırı hızlı olan araçlar  şikayet edilirse,belki bu sorun çözülebilir.’’ dedi.

 

ÖZEL BİR EKİP KURULSUN

Trafik ekiplerinin iyi niyetle mücadele ettiği ama bazı zamanlarda yetersiz kalındığını ifade eden Vatandaşlar, ’’Trafik polislerimiz gerekli bütün denetimleri yapıyorlar. Ama bu insanlar duyarsız ve sorumsuz.Caydırıcı cezaların verilmesi lazım.’’ dedi.