Bunalımdan Kick Boks sayesinde çıktı

Elazığlı sporcu Kerem Ergin (15), anne ve babasının 8 yaşındayken ayrılmasının ardından girdiği bunalımdan 12 yaşında başladığı Kick Boks sayesinde kurtuldu

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bunalımdan Kick Boks sayesinde çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Erzurum’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda yıldızlar kategorisinde yarışan ve 2 rakibini nakavt, 2 rakibini de sayıyla yenerek Türkiye Şampiyonu olan Elazığlı sporcu Kerem Ergin (15), örnek bir başarı sergiledi. 8 yaşında annesi ve babasının ayrılmasının ardından bunalıma giren minik çok 12 yaşındaki tavsiyesi üzerine kick boksa merak saldı. Antrenörlerinin kendisine olan güvencini boşa çıkarmayan Kerem il ve bölgede aldığı başarıların ardından ilk büyük turnuvasında mutlu sona ulaştı. Erzurum’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda ringe çıkan Kerem, tüm rakiplerini yenerek zirvenin başında yer aldı. Annesinin teşviki ile başladığı kick boksta Kerem Ergin toplam 7 madalya sahibi.

KEREM: “BUNALIMDAN KURTULMAK İÇİN BAŞLADIM”

8 yaşındayken annesi ve babasının ayrıldığı ifade eden Kerem, “Bu bunalımdan kurtulmak adına spora başladım. Başlarda bir hedefim yoktu. Sadece motive olmak için geliyordum, sonrasında hocalarımın teşviki ile buralara kadar geldim. Başlarda çok zorlanıyordum. Sürekli koşulara gidiyordum, sürekli antrenmanlar yapıyordum. Ocak ayında bir şampiyona oldu, orada 3. oldum. Nisan ayında Uluslararası Turkish Open şampiyonasında Kazakistanlı rakibimi yenerek şampiyon oldum. En sonunda Erzurum’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldum” diye konuştu.

Annesi ve babasının en başlarda kick boksu saçma bulduğunu ifade eden genç sporcu, “ Dereceler geldikçe onlar da destek vermeye başladılar. Gelecekteki hedefim milli takım adına maçlara çıkmak” ifadelerini kullandı.

ŞENGÜR: “ANNESİYLE İRTİBAT HALİNDEYİZ”

Kerem’in kick boksa başladığında çok hantal bir yapısı olduğuna dikkat çeken antrenörü Zelal Şengür ise, “En başlarda hobi amaçlı geliyordu ama sonra ondaki yeteneği fark ettik. Darbeye dayanıklı olduğunu gördük. İstekli de gelmeye başladı. Antrenmanlarını arttırdık ve Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu. Çok güzel başarılar elde etti. Sabahları erkenden kalkıyorduk şampiyona öncesi. Kerem daha 15 yaşında. 2 yıldır düzenli olarak koşulara çıkarıyorduk. Akşamları kendinden büyük ve daha iyi sporcularla antrenmanlara çıkarıyordum. Yeteneği, potansiyeli var. İnşallah daha iyi olacak.” şeklinde konuştu.

Kerem’in annesiyle irtibat halinde olduklarını söyleyen Şengür, “Destek veriyor oğluna. Özellikle son zamanda üst üste şampiyonluklar gelince onun da gurur duyduğunu biliyorum. O da tüm gücüyle destekliyor Kerem’i” dedi.