NE ZAMAN EĞİTİM VERECEK ?

Nisa Yılmaz/ Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Eğitim Kampüsü  olacağını  Hakimiyet Gazetesi, 20 Aralık 2018 tarihin de manşetten duyurmuştu.

NE ZAMAN EĞİTİM VERECEK ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapanan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin “Eğitim Kampüsü’’ olacağı yönünde açıklamaların yapılmasının üzerinden aylar geçti ve halen bir çalışma yapılmadı.2019 yılında eğitim ve öğretime hazır olacağı ifade edilen binanın, okulların açılmasına 40 gün kala hazır hale getirilemeyeceği ifade ediliyor.

Öyleki  Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapanmış ve kamuoyu tarafından kapatılan hastanenin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor olmuştu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?

Eğitim Kampüsü olacağı yönünde açıklamaların yapılmasının ardından aylar geçti ve halen bir çalışma yapılmadı. Öyle ki okulların açılmasına 40 günden az  bir zaman kaldı ve 2019 yılında hizmete gireceği planlanan ‘’Eğitim Kampüsü’’ için somut bir adım atılmadı

OKUL OLACAĞI YÖNÜNDE AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTI

Elazığ’da faaliyete geçen ve oldukça modern bir hizmet veren  Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin  akıbeti ile ilgili çeşitli yorumlar yapılırken, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında önemli bir adım atılmış ve okul olacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı.

ÖN İNCELEME YAPILDI

Elazığ'da, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 2016 yılında yapımına başlanan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne taşınan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2019 yılında merkezde bulunan 3 okulun tam gün eğitim kapsamında  kullanılması yönünde geçtiğimiz aylarda bir ön inceleme çalışması yapılmıştı.

BİNANIN FİZİKİ YAPISI İNCELENDİ

Geçtiğimiz aylarda Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezinin yaptığı haber sayesinde kamuoyunun öğrendiği çalışma ile ilgili Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının incelenmesi için bir ekibin gönderildiği ve binanın fiziki yapısının incelendiği ifade edilmişti.

 

ESNAFLAR BİRAZ OLSUN RAHATLAMIŞTI

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapanması ile ilgili il yöneticilerinin de yaptığı açıklamaların ardından sadece kamuoyu değil, kapanan hastanenin çevresinde bulunan esnaflar da rahat bir nefes almıştı. Öyle ki hastanenin kapanmasının ardından çevre mahallelerde bulunan esnaflar iş yapamadıklarını ifade ederek, tekrar hastane olmasını talep etmiş ve bir çok esnaf dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

RESMİ YAZI HALEN GELMEDİ

Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezi'nin aldığı bilgiye göre, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının Eğitim Kampüsü olması yönünde çalışmalar neticesin de Milli Eğitime devri ile ilgili süreç başlatılmış ve kampüsün içinde okul ve öğretmenevi ek binası gibi yerlerin olması düşünülmüştü. Ama yapılan çalışmaların ardından devir edilecek bina ile ilgili resmi yazının halen gelmediği ifade edildi.

2019 YILINA NASIL YETİŞECEK?

2019 yılında ‘’Eğitim Kampüsü’’ olarak eğitim vereceği belirtilen binanın, okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen halen bir adım atılmaması kafalarda soru işareti oluşturdu. Okulların açılmasına 40 günden az bir zaman kaldığı hesaplanırsa, mevcut binanın okul için hazır olması ve altyapının yapılması 2019  eğitim ve öğretim yılına yetiştirilemeyeceği iddialarını gündeme getiriyor. 

YETKİLİLERİN ALDIĞI KARAR OLUMLU BİR KARARDIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Kapanan hastanenin okul olması bizleri mutlu etmiştir. Yetkililerin aldığı karar olumlu bir karardır. Çünkü o civar da bulunan esnaflar zor durum da kalmıştı. Okul olursa öğrenci yoğunluğundan dolayı esnaflar biraz da olsa rahat bir nefes alırlar. Ama henüz net bir çalışma yapılmadı. Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen henüz bir çalışmanın yapılmaması. önümüzdeki eğitim yılına hazır olmayacağını gösteriyor.’’ dedi.