BİNALARI TEK TEK İNCELİYORUZ

Erkan BAY/ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, 24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında Hâkimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

BİNALARI TEK TEK İNCELİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, deprem sonrası acil yıkılması gereken binaların yıkım işleminin devam ettiğini, itiraz sürecinin ardından ağır hasarlı binaların da yıkım işlemine başlanacağını ifade etti.

 

İLÇELERİMİZDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Pirinççi yaptığı açıklamada, “Şuan hasar tespit çalışmaları bitti. Merkez ve Sivrice’de bitti. Baskil ve Palu ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları yapıyoruz. Kovancılar ve Karakoçan da ise ön hasar tespit çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra itiraz süreci başladı. Mustafapaşa, Sürsürü bir de eski Sürsürü’nün olduğu yerler riskli alanlar ilan edildi, yani kentsel dönüşüm olacak” dedi.

 

BİNALARI TEK TEK İNCELİYORUZ

İtiraz edildikten sonra binaların inceleneceğini ifade eden Mustafa Pirinççi, “Şuan acil yıkılacak binalar var bir de ağır hasarlı binalar var. Acil yıkılması gerekenleri yıkıyoruz. Ağır hasarlılar ise itiraz sürecini bekliyor. İtiraz sürecine göre değerlendirilecek. Az hasarlı ve orta hasarlı binalar içinde yine itiraz süreci başladı. Şuan 15 okulda itiraz yerleri var. Vatandaşlarımıza hizmet ediyor. İtiraz dilekçelerini alarak ona göre değerlendirme yapılacak. İtiraz süresi bittikten sonra tek tek binaları inceleyeceğiz” diye ifade etti.

ORTA HASARLI BİNA DEMEK, GÜÇLENDİRME İLE GÜVENLİ HALE GELMESİ DEMEK

Orta hasarlı binalar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Pirinççi, “Orta hasarlı bina demek, güçlendirme ile bu binanın kurtarılabileceği anlamına geliyor. İtiraz sürecinde de orta hasarlı bina varsa, güçlendirme projesi yapılacak. Performans testi yapılacak. Orta hasarlıların en büyük sıkıntısı ağır hasarlılar gibi ev boşaltılacak olması. Projesi hazırlanacak ve en geç 1 yıl içerisinde güçlendirilmesi yapılacak. Yoksa bir yıl içerisinde güçlendirilmesi yapılmayan orta hasarlılar otomatik olarak ağır hasarlıya çevriliyor. Ve hiçbir hak sahibi olamıyorlar” diye konuştu.

 

DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKÂNLARINI KULLANIYOR

Pirinççi, “Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de sonuçların askıya çıkarılabilmesi için 24 saat esaslı çalıştı. Dosyaları tek tek hazırlayıp son şekli verildi. Şunu söyleyebiliriz bizler elimizden geldikçe vatandaşlarımızın sorunları çözmek için çalışıyoruz. Orta hasarlı binalar için de kredi desteği veriliyor. Faizsiz bir şekilde vatandaşlarımız yararlanabilecekler. Devletimiz bütün imkânlarını kullanıyor. Bir yıl sıkıntılı bir dönem geçireceğiz. Ama bütün zorlukları inşallah birlikte aşacağız” dedi.

 

KONTEYNER KENT BİTMEK ÜZERE

Konteyner kentlerin artık bitmek üzere olduğunu belirten Pirinççi, “Konteyner kent bu ayın 22’si gibi hizmete girmesi planlanıyor. Depremzede vatandaşlarımız yavaş yavaş bu konteyner kentlere alınacak. Bu şekilde biraz olsun vatandaşlarımız rahatlayacak. Hep birlikte bu zorluğu yeneceğiz” şeklinde ifade etti.

 

EKSPERTİZ ARKADAŞLAR ŞEHRİ TARIYORLAR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, “Ev sahiplerine ve kiracılara aynı şekilde yardım yapmaya çalışıyoruz. Ekspertiz arkadaşlar şehri tarıyorlar. Devletimiz vatandaşlarımızın zor durumda kalmaması için en küçük ayrıntıyı bile düşünüyor. Devletimizin tüm kurumları seferber olmuş durumda” dedi.