BASKİL'İN YÜZÜ GÜLDÜ

Erkan BAY/Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan Elazığ'da yapılan Baskil Akuşağı Barajı ve Sulama sistemi tamamlanarak hizmete girdi.

BASKİL'İN YÜZÜ GÜLDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1.490 DEKAR ARAZİ SULANACAK

Yapılan Tesis ile Elazığ’da 1.490 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuştu. Baskil Akuşağı Barajı ile de ülke ekonomisine yıllık 859.730 TL katkı sağlanacak.

 

12 MİLYON TL’YE YAPILDI

38 metre yüksekliğe sahip olan  bu tesis yaklaşık 12 milyon TL’ye mal oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan baraj ve sulama sistemi sayesinde Elazığ’da bulunan araziler modern sulama sistemi ile  hayat bulacak.

 

BUNDAN SONRA BARAJIN ETKİSİ İLE SULANACAK

Susuz  arazileri sulamak amacıyla DSİ tarafından yapılan artezyen kuyularından alınan su ile sulama yapılacak.Barajın Baskil Merkezden Aydınlar köyüne giden karayolunun üst tarafını sulayabilecek şekilde yapıldığı belirtiliyor.Daha önce artezyen kuyular tarafından tarafından DSİ’nin su verdiği tarım arazileri bundan sonra barajın etkisi  ile sulanacak

 

PARK VE BAHÇELER SULANABİLECEK

Baskilli vatandaşların büyük  bir heyecanla bekledikleri Baskil Akuşağı Barajı ve Sulama sistemi ile merkezdeki park ve bahçelerinde sulanabileceği belirtildi. 1.490 dekar arazinin  sulanması  ve toprakların verimli olması için yapılan hizmetin önemli olduğu vurgusu yapılıyor.

 

BASKİL’DE 3 GÖLET ÇALIŞMASI VAR

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,’’Baskil ilçemizde şuan 3 gölet çalışması var.Bunlardan biri de Akuşağı göleti.Bu gölet ile büyük bir alan sulanabilecek.Ayrıca İçlikaval göletinin de yapımı devam ediyor.Bu göletimizin fiziği çalışması yüzde 100’e ulaştı.Bu gölette kanal ve kapalı boru sistemi kullanılıyor.Bir diğer gölet çalışması ise Odabaşı göleti.Bu  projede de çalışmaların yüzde 60’ı tamamlandı.’’dedi.

 

ELAZIĞLI ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,ise yaptığı açıklamada, “Elazığ’da büyük bir önem arz eden Akuşağı Barajı ve Sulamasını tamamladık. 38 metre yüksekliğe sahip olacak bu tesisi yaklaşık 12 milyon TL’ye mal ettik. Baraj ile ülke ekonomisine yıllık 859.730 TL katkı sağlanacak. Elazığlı çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.