ANKARA KAZANIMLARI

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NIN ANKARA'DA BAKANLAR İLE GÖRÜŞMELERİ ŞEHRE ANINDA HİZMET OLARAK YANSIDI

ANKARA KAZANIMLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve hemen ardından başlayan Covid- 19 sürecinde şehirde oluşan mağduriyetler ile geçmişten bugüne devam eden projelerin devamı ve yeni projelerin görülüp şehre yansıtılması amacıyla Elazığ Ak Parti milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın  Ankara temasları oldukça verimli geçiyor.

Şehrin problemlerini tüm siyasi güç ve erkler olarak Ankara’ya taşıyan ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıklara ileten heyet, şehrin yeni oluşan sorunları yanında eskiden beri devam eden ve birçoğu yarım kalan problemlerini çözdüklerini halkla paylaşıyorlar.

ŞORŞOR DERESİ TAMAMLANIYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda, Elazığ Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından hayata geçirilecek Şorşor Deresi Islah Projesi 2. Etabı Açık kanal yapım ihalesinde sonuca ulaşıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda, 9000 metrelik Şorşor Deresi Açık Kanal Projesinin yapım ihalesine ilişkin çalışmalara başlandı. Yürütülen çalışmalarla ihalenin Haziran 2020 içerisinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Açık kanal üzerinde trafik akışına olanak sağlayacak 9 adet köprünün de inşa edileceği proje kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi-Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Adalet Sokak üzerinden Şorşor Deresine bağlanacak 3.100 metre uzunluğunda kapalı yağmur suyu drenaj hattı çalışması da gerçekleştirilecek.

HAMZABEY BARAJI’NIN SON İSALE HATTI DA TAMAM

Ankara görüşmeleri kapsamında DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’ı da ziyaret eden heyet bir müjdeli haberi de buradan paylaştı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile birlikte DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’la yaptıkları görüşmeler sonucunda Hamzabey İçme Suyu Barajı Arıtma tesisi ile şehir içi depolar arası yaklaşık 60 km uzunluğundaki bağlantı hattı ve terfi merkezi çalışmalarına ilişkin ihalenin Haziran 2020’de gerçekleştirileceğini duyurdu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın yıllardır yaşanan önemli sorunları arasında ilk sırada yer alan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm oluşturma yolunda kararlı adımlarını sürdürüyor.

KREDİ VE DASK SORUNU BAKAN SOYLU’YA İLETİLDİ

Deprem sonucu oluşan orta ve ağır hasarlı binalara verilecek kredi ile DASK konusunda yaşanan problemleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dosya halinde aktaran Ak Partili milletvekilleri ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bu konuda halkın yaşadıkları problemler ile mağduriyetleri somut örnekler üzerinden ifade ettiler.

TOKİ projeleri dışında ve genellikle şehrin merkezi mahallelerinde ağır ya da orta hasarlı binaların yıkılarak yeniden yapılması amacıyla vatandaşa verilecek kredilerin önemine dikkat çeken heyet, bu kredinin verilmemesi ya da gecikmesi durumunda şehir merkezinde birçok binanın tehlike saçmaya devam edeceği hatta zaruretten dolayı böylesine riskli binalarda mağdur insanların yaşamaya devam etmek zorunda kalacaklarını ifade ettiler.

Yıkılan evler sebebiyetiyle  şehirde kiralık ev bulmanın da zorlaştığına dikkate çeken heyet, tüm bu sorunların çözümü için kat maliklerine verilecek kredilerle anında bir dönüşüm ve yeniden inşa çalışmasının başlayacağını belirttiler.

DASK mağdurlarının problemlerini de dile getiren heyet, bu konuda yetkililerin gerekirse bir anket yaptırmak suretiyle hangi konularda mağduriyetler yaşandığını belirlemeleri ve bu konuda çalışma yapılması gerektiğini ifade ettiler.

MEHMET AKİF MEYDANI TAMAM

Geçtiğimiz aylarda  Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin bulunduğu alanı kent meydanı yapmak üzere bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep eden Başkan Şahin Şerifoğulları’nın  bu talebi de resmen karşılık buldu ve söz konusu alanın Elazığ Belediyesi’ne devri resmen de gerçekleştirilmiş oldu.

Bu alanla birlikte mevcut Ahmet Aytar meydanı da birleştirilecek ve yeraltı otoparkı ile birlikte alt ve üst geçitlerle o bölgede tıkanan şehir trafiği de çözülerek şehir, önemli bir kent meydanına sahip olacak.

BİRLİKTEN HİZMET DOĞAR

İlimiz Ak parti milletvekilleri ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın şehrin sorunlarını tek tek ve belki mükerrer olarak ilgili bakanlıklara taşıma yerine, birlikte ve dosyalar halinde hazırlanmış sunumlar eşliğinde ilgili bakanlıklara sunulup çözüm bulma gayret ve girişimlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sonuç vermesi şehirde de memnuniyet oluşturdu.

Siyasi iktidarın gücünün şehre yeterince yansıtılması için bu tür ortak girişim ve ziyaretlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda aylık periyotlar halinde Ankara çıkarması yapılmasının çok yararlı olacağını belirtiler.