Ak Parti Uyarmış!

Ak Parti Milletvekilleri Şebnem Bursalı'nın ıstakoz paylaşımı ile Bahadır Yenişehirlioğlu'nun Rolex saatiyle ilgili paylaşımı Ak Parti yönetimini harekete geçirdi.

Ak Parti Uyarmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, son dönemde bazı milletvekillerinin çeşitli paylaşımlarıyla gündeme gelmesinin ardından sosyal medya paylaşımları konusunda tüm milletvekillerine uyarı yazısı yolladı.

Giyimden kuşama, yemeden içmeye her konuda milletvekillerinin daha dikkatli paylaşımlar yapması istendi. AK Parti grup yönetimi, her adımın insanlar tarafından izlendiğini belirterek istenmeyen sonuçlara yol açacak davranışlardan kaçınılmasını istedi.

Ak Parti Genel Merkezi’nin bin bir elemeden, temayülden, yaşantısı ve hayat  görüşünün sorgulanması ve sözde samimiyet testlerinden geçerek milletvekili listelerine seçilebilecek yerlerden isimleri yazılan ve milletvekili seçilen şahıslara, böylesi bir uyarı yazısının gönderilmesi partinin aleyhine olumsuz algının önüne geçilmesi adına bir önlem olarak doğru olabilir ama milletvekillerinin toplumun tepkisini çekecek bu tür paylaşımların oluşturacağı olumsuz algıyı hesap edememeleri büyük bir eksiklik.

Biliyorum uzun bir cümle oldu. Söylememiz şu ki Ak Parti’de  milletvekili olmanın bir sorumluluğu olmakla birlikte partinin hangi kesimler ve mazlumlar tarafında kurulduğuna dair akıllı ve iz’anlı olma gibi bir yükümlülüğü var.

Sizin yaşantınız, yemeniz içmeniz ve pahalı takılarınızı paylaşmanızın partinize zarar verebilme ihtimalini dahi düşünmeyecek kadar ferasetsizseniz, değil milletvekili size partide çaycılık bile fazla bir görev olur.

Davada emeği ve çilesi olmayıp, Ak Parti misyonunu  sadece iktidara gelmek olarak gören isimleri, sırf sözde şöhretleri ve sözde sadakatleri için partiye alır da 40 yıllık dava insanlarını dışlarsanız, bu sonuçlara da katlanmak durumunda kalırsınız.

Genel Merkez olarak milletvekillerini paylaşımları konusunda uyarıp dikkatlerini çekseniz de onlar sizin mahallenizde yetişen isimler olmadığı için bu tür absürtlükleri yapacaklardır.

Abdulhamit’in sadrazamını dizide oynamak önemli değil, önemli olan Abdulhamid’in hassasiyetlerini kuşanmak ve bunu yaşam felsefesi haline getirmek.

Tüm bu yaşananlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonu yaptığı değerlendirmede geçen “sadece oy değil, kan ve ruh kaybı yaşadık” cümlesini teyit ve tekit ediyor. Her ne kadar Genel Merkez uyarsa da  ruhsuz bazı AKP’lilerden de bu tür basitlikleri bundan sonra da görmeye alışacağız gibi.