Zor Ama!..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda tek haneler için tarih vermiş.

Zor Ama!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyondaki önemli düşüşlerin 2024 yılının ortalarından itibaren başlayacağını söyleyen Yılmaz, "Bu bizi 2026'da inşallah tek haneli rakamlara götürecek" diyerek hem amaçlarını hem de temennilerini dile getirmiş.

2026 çok uzak değil ve beklenmeye tahammül edilecek bir süre ama bu sürenin sonunda enflasyonun tek haneli rakamlara inme ihtimali çok gözükmüyor.

Faizlerin artırılması sebebiyle üretimin olmadığı ya da yetersiz kaldığı bir ülkede çarklar dönmediği dişliler çalışmadığı sürece enflasyonun düşme ihtimali çok olası değil.

Hükümetin üretimi artırmakla birlikte öncelikle ve özellikle kamudaki israfın, lojman, makam arabası ve lüks tüketim ürünlerinin önüne geçmesi lazım.

Kamuda tasarruf tedbirleri konusunda her altı ayda bir genelge yayınlayan fakat bazı  vali, kamudaki müdür ve şeflerin bile dikkate almadığı  bir ülkede enflasyonun  tek rakamlı hanelere düşmesi hayal.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da bunu çok iyi biliyor ama umut verici konuşmaların da ekonomide işe yaradığını bildiği için böyle konuşuyor.

Umarız söyledikleri tutar ve 2026’ya tek haneli enflasyonla gireriz.