Zafer'de Cübbeli İstifası

Farklı söylem ve videolarıyla etnik ayrımcılık yaptığı ve yabancı düşmanlığını körüklediği iddia edilen Zafer Partisi'nde yeni video krizi yaşanıyor.

Zafer'de Cübbeli İstifası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genel Başkan Ümit Özdağ ve partinin resmi hesabından paylaşılan videoda, "Atatürk'e düşmanlık yapanlar ancak bir mağlubiyeti yaşayacak zavallılardır. Atatürk için yapabileceğiniz bir tek şey var; sevin ve saygı gösterin! Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun" ifadelerine yer verildi.

İddiaya göre geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen kongrede Genel İdare Kurulu üyesi seçilen Cübbeli Ahmet Hoca'nın kayınbiraderi Mustafa Arabul, Zafer Partisi'nin Cumhuriyet Bayramı videosunda Cübbeli Ahmet Hoca'nın Cumhuriyet düşmanı gibi gösterilmesinin ardından istifa kararı aldı.

Siyasi partiler, demokrasi şöleninin yaşanmasına, her fikrin özgürce savunulmasına ve herkesin kendi dünya görüşüne göre üye olup onları benimsemesine katkı sunan oluşumlardır.

Kimse, başka bir kimseyi bir partiye girmeye zorlayamaz ve baskı kuramaz. Eğer siz bir partiye üye olmuş ve hatta yönetimine girmişseniz, prensip ve ilkelerini de benimsemişsiniz demektir.

Ümit Özdağ, görüşleri bilinen ve bunları söylemekten imtina etmeyen ve siyasete marjinal bir kutup getiren bir siyasetçi.

Beğenir ya da beğenmezsiniz ama Özdağ, görüşlerinde tutarlılık gösteriyor. Ülkenin sinir uçlarıyla oynuyor, hassas yaraları kaşıyor, toplumda ayrılıkçı fikirler  ve özellikle göçmen karşıtlığı yapıyor  ama sonuçta bunu aleni ve açık yapıyor.

Siz tüm bu gerçekleri bile bile partinin yönetim kuruluna girecek kadar Özdağ ve Zafer Partisi’ni benimseyeceksiniz, günün birinde eniştenize bir söz söylenecek diye istifa edeceksiniz. 

Nerde siyasette ilke, nerde etik ve nerde samimiyet. Bu cümlelerden Zafer Partisi’nin yayınladığı videoyu savunuyoruz anlamı çıkmasın. Elbette Zafer Partisi’nin bu köşede çok sert eleştirdiğimiz “sessiz istila” gibi diğer videoları gibi Cumhuriyet Bayramı videosu da sorunlu ve sıkıntılı. Ama bu bir Özdağ klasiği… Bizler buna şaşırmazken Ahmet Hoca'nın kayınbiraderi Mustafa Arabul neden şaşırdı ve istifa etti anlayabilmiş değiliz.