Zafer, 4. Parti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bakan Soylu'nun kendisiyle ilgili 'Adam yerine, insan yerine koymam. Benim için hayvandan aşağı biridir. Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur' sözlerine tepki gösterip İçişleri Bakanlığı'na gitti.

Zafer, 4. Parti

Binaya giremeden 100 metre önce polis ekipleri tarafından durdurulan Özdağ'ın ısrarı sonrası kalabalık içinde arbede yaşandı. Bina önünde İçişleri Bakanı Soylu'ya yönelik sert ifadeler kullanan Ümit Özdağ, “Dün Soylu’nun bana ve aileme yaptığı hakaret bu operasyonun işaret fişeğidir. Yemek yediğim restoranlardan kredi kartı bilgilerimi toplatmadın mı? Senden korkan senin gibi olsun. Sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın kardeşim. Hadi el mi yaman bey mi yaman?” diyerek tepkisini gösterdi.

Ümit Özdağ, Suriyeli göçmenler üzerinden nefret siyaseti üreten bir siyasetçi. Kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekerek demokrasiye zarar veren faşizan bir zihniyetin temsilcisi. Bunlara eyvallah. Ancak bir İçişleri Bakanının seviyeyi oldukça düşürüp hakareti geçtik kötü anlamlara kapı aralayacak ifadeler kullanması çok da devlet terbiyesi ve adabıyla örtüşmedi.

Özdağ’ın bir proje adamı olma ihtimali var ya da yok onu bilmeyiz. Kendisi her zaman ülke, vatan ve bayrak konusunda hassasiyetini dile getiriyor. Ancak bu duruş ve söylem ülkemiz üzerinde özelikle de göçmenler üzerinden tezgâhlar kurmaya teşne ülke ve çevrelerin iştahını da kabartabilir. Ve bu durum o ülkelerle Özdağ’ın yollarının kesişmesine de sebep olabilir.

Böylesine bir tehdidi, hakaret ve itibarsızlaştırma ile değil, tezlerini çürüterek saf dışı bırakmak daha mantıklı değil mi?

Şurası da bir gerçek ki Ak partili seçmenler de olmak üzere hemen her partide Suriyeli göçmenler konusunda bir tepki var ve bu günbegün de yükseliyor. 

Soylu’nun Özdağ’a olan bu tepkisi, Zafer partisini dördüncü parti yapmış durumda. Özdağ, en çok İyi Parti’den sonrasında ise MHP ve CHP’den oy alsa da Ak Partiden de oy alabiliyor.

Bu saatten sonra tüm göçmen karşıtlarının Zafer Partisinde toplanmasına sebep olundu ki bunun da sebebi Bakan Soylu ile girişilen polemiktir.

“Siyaseten böyle bir sonuç mu murat edildi” gibi bir komplo teorisi üretmek istemeyiz ama bu çok tehlikeli ve ülke güvenliği açısında önemli olduğu için çok da ihtimal vermek istemeyiz.