Ak Parti'nin Seçim Hazırlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son anketlerin ardından kurmaylarını kampa toplama kararı aldı. 'AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı', 3-5 Haziran'da Kızılcahamam'da yapılacak. Kampta AK Parti'nin 2023 seçimleri için ortaya koyacağı stratejiler ele alınacak.

Ak Parti'nin Seçim Hazırlığı

Bir otelde gerçekleştirilecek 3 günlük toplantıya, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, Kurucular Kurulu üyeleri ile milletvekilleri, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri, birim başkan yardımcıları, bakanlar ve bakan yardımcıları katılacak.

Pandemi sonrası yapılacak ilk 'İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Ak Parti’nin 2023 seçimlerine yönelik hazırlıklarının masaya yatırılması, Genel Merkez ve teşkilatları  çalışmalarının değerlendirilmesi planlanıyor.

Haziran ayında yapılacak toplantı öncesi, programa  katılacak özellikle samimi ve dava adamı  tüm Ak Partililerin dersini iyi çalışması ve sadece partinin değil Türkiye’nin de geleceğini düşünerek kendi öneri ve eleştirilerini sunmaları gerekiyor.

Genel Merkez yetkililerinin de herkese konuşma hakkı tanınamayacağı gerçeğinden hareketle açık uçlu anketler yaparak, nerede hatalar yapıldığının ve bu hatalardan kurtularak kaybedilen ve küstürülen tabanı yeniden partiye çekmek için hangi adımların atılması gerektiği konusunda formlar doldurulup, sonuçlarının değerlendirilmesi ve hayata geçirilmesi konusunda adım atması gerekiyor.
Bu toplantı Ak Parti için önemli ancak  Türkiye için daha önemli. Hiçbir Ak Partilinin bu gerçeği bile bile azarlanma ve üzerinin çizilmesi pahasına gerçekleri haykırmaktan çekinmeyeceğini biliyoruz. Kendisi bir daha milletvekili olamasa bile eğer Ak Partinin 2023, 2051 hedeflerine inanıyor ve Erdoğan’ı seviyorsa böyle bir fedakârlık yapmalı ve herkes sussa bile kendisinin  gerçekleri haykırma  cesaretini göstermesi lazım. Yoksa Haziran 2023 çok geç olabilir…