Z Kuşağı, Ezber Bozdu

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu Başkanı Ömer Faruk Terzi, yaptıkları araştırma sonucunda gençlerin kendilerine rol model olarak gördükleri isimleri açıkladı.

Z Kuşağı, Ezber Bozdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Terzi, Z kuşağını değerlendirerek geleceğe yönelik projelerinden bahsetti.

Terzi, "Sorduğumuz soru, 'Yaşayan insanlar içerisinde en çok kimi rol model alırsınız' oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir aurası var. Bu gençlerde de devam ediyor, onu gösteriyor. Tabi gençler biraz daha umut odaklı bakıyorlar. Cumhurbaşkanı için ülkemizde gençlerin doğduktan sonra gördükleri tek lider diyebiliriz. Bunun da etkisi var. Bu durum olumlu değerlendirdiklerini gösteriyor. Elon Musk ise gençlerin teknolojiye meraklarının bir neticesi. Orada bir başarı hikâyesi var. Ondan dolayı da rol model olarak alınıyor." ifadelerini kullandı.

Z kuşağı ile ilgili genel geçer ezberleri bozan bu araştırma, gençlerin umut ve hayallerine karşılık gelen isimlerin; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve teknolojik buluşların merkezinde bulunan Elon Musk’ın olması bilinenin aksine gençlerin Erdoğan’ı ülkenin sorunlarından kurtarıp önemli bir noktaya taşıyacağına dair umutlarının yüksek olduğunu gösteriyor.

Gençlerin rol model olarak Elon Musk’ı tercih etmeleri, ülkenin teknolojik alanda yapacağı yatırımlarla büyük bir gelişme trendi yakalayacağını, bunu da ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “teknofest kuşağı” projeleriyle hayata geçireceğine inanmalarının bir yansıması olarak da dikkat çekiyor.

Demek ki söylenildiği gibi gençler ne ülke sorunlarına ne de bu sorunlardan ülkeyi kurtaracak lider konusunda çok ümitsiz, karamsar ve ilgisiz değilmiş.