Yüreğimiz Sızladı…

Elazığ'da son bir haftada özellikle hayvanlara yapılan işkence ve saldırı gündemimizi oldukça meşgul etti.

Yüreğimiz Sızladı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birinci üzücü olay, Elazığ-Bingöl Karayolu Karasaz köyü mevkiinde meydana geldi. Bir sürücü, traktörünün arkasına bağladığı iki eşeği sürükleyerek ilerledi. Eşekleri sürükleyerek dakikalarca yolculuk yapan sürücüyü, arkasından gelen bir başka sürücüler tarafından görüntülendi. Bazı araç sürücülerinin tepki gösterdiği olayda, eşekleri traktörle bağlayarak sürükleyen vicdansız sürücü uyarılara kayıtsız kaldı.

Daha sonra yaşanan tepkilerin ardından Elazığ’da traktörün arkasına bağladığı 2 eşeği yolda sürükleyen sürücü, jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalandı. Sürücüye para cezası kesilirken hakkında da adli tahkikat başlatıldı. Eşeklerden biri sahibine teslim edilirken, sahipsiz eşeğin ise bulunamadığı öğrenildi.

İkinci üzücü olay ise, Elazığ'ın merkez Hicret Protokol yolu mevkiinde meydana geldi. Ayhan Gülen ve yeğeni Onur Ayaz tarafından iş yerlerinin güvenliği sağlamak için besledikleri ve 'Mex' ismini verdikleri Belçika Kurdu cinsi köpek bahçesindeyken iddiaya göre hırsızlık maksadıyla gelen kimliği belirsiz kişi veya kişilerce akşam saatlerinde 7 yerinden bıçaklandı. 

Onur Ayaz, sabah saatlerinde bahçesinde yaralı halde bulduğu köpeğini Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi'ne götürdü. Yapılan tedavi sonucu 20 dikiş atılan köpek yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Yaşanan bu olay hepimizi derinden üzdü ve yüreğimizi sızlattı.  Savunmasız ve zararsız hayvanlara yapılan bu tür bir vicdansızlığı kimse bizlere normal bir davranış gibi anlatamaz…

Özellikle buradan duyarlı vatandaşlara sesleniyoruz; Bu tür vicdansızlık yapan kişileri mutlaka kolluk kuvvetlerimize bildirin. Yüce Rabbimizin  emaneti olan bu hayvanları korumak hepimizin görevi.